Wat is Analytics and Business Intelligence?

De Analyse en Business Intelligence mogelijkheden die we met Syspro bieden, luisteren naar de naam QlikView. Qlikview combineert rapportagemogelijkheden, Business Intelligence en web query’s binnen één oplossing. De software is eenvoudig te implementeren en kan in een kwestie van dagen in een Syspro omgeving worden ingezet. Gebruikers hebben slechts een paar uur training nodig om wegwijs in het systeem te worden. Qlikview blinkt uit in het combineren van gegevens uiteenlopende bronnen, zoals databases, tekstbestanden en Excel-sheets.

Dit is met name belangrijk wanneer mensen hun budgetten en andere belangrijke gegevens buiten het ERP-systeem bewaren.

Wat zijn de voordelen van Analytics and Business Intelligence?

 • QlikView biedt vrijwel onbegrensde mogelijkheden voor het uitvoeren van ad hoc query’s, zonder dat er een de noodzaak is om complexe structuren en hiërarchieën te definiëren zoals vaak bij andere tools voor gegevensanalyse.
 • QlikView biedt vrijwel onbeperkte mogelijkheden voor het analyseren van applicatiegegevens. Dit resulteert in tijdswinst en goed onderbouwde zakelijke beslissingen.
 • QlikView meet de resultaten voor uiteenlopende grootheden, zoals klanten, marktsectoren, regio’s en producten. De software in staat om trends en kansen bloot te leggen in enorme hoeveelheden data.
 • Productmanagers kunnen waarde distilleren uit data die binnen en buiten de organisatie ligt opgeslagen om marktbehoeften te identificeren de producteigenschappen daar optimaal op af te stemmen.
 • QlikView maakt het mogelijk om data en informatiestromen tussen de werkvloer en back office-systemen in een centraal systeem onder te brengen en identificeert mogelijkheden voor het verbeteren van de bedrijfsefficiëntie.
 • QlikView biedt dezelfde gebruiksvriendelijke analysemogelijkheden op pc’s als op mobiele apparatuur. De software zorgt daarmee voor productieverbeteringen op alle niveaus en locaties binnen uw onderneming.
 • QlikView brengt uw inkomende en uitgaande logistieke processen optimaal in kaart. U kunt alles analyseren, van materialen die u van leveranciers hebt ontvangen, tot de bewegingen van materialen binnen uw productiefaciliteiten en de levering van goederen aan klanten. De oplossing biedt daarnaast uitgebreid inzicht in de kosten, voorraad en bottlenecks, zodat u passende maatregelen kunt treffen om uw bedrijfsefficiëntie te vergroten.
 • QlikView zorgt voor transparantie van het inkoopproces, het vraagbeheer, de prognoses en het voorraadbeheer ter ondersteuning van uw toevoerketenplanning en uitvoerende activiteiten. QlikView biedt ondersteuning voor gegevensintensieve interne en externe activiteiten die ten grondslag liggen aan prognoseprocessen om een snellere en nauwkeurige samenwerking te waarborgen. Het resultaat: meer efficiëntie, minder verspilling, verbeterde beschikbaarheid van producten en uiteindelijk meer tevreden klanten.
 • QlikView biedt u de mogelijkheid om de werkelijke prestaties van uw leveranciers af te zetten tegen SLA’s. Uw inkopers kunnen de leveranciersprestaties bewaken en beoordelen ter verbetering van de kwaliteit van hun producten en dienstverlening.
 • QlikView biedt mogelijkheden voor het analyseren van de voorraadniveaus voor grondstoffen, gerede producten, goederen in doorvoer en retourzendingen. Dit verbeterde inzicht geeft u de regie in handen.
 • QlikView stelt financiële managers in staat om op flexibele wijze de prestaties, risico’s en compliance nauwlettend te bewaken. QlikView biedt een ongekende mate van inzicht in belangrijke financiële maatstaven en zorgt ervoor dat u op elk gewenst moment kunt beschikken over gedetailleerde informatie van transacties. Dit zorgt voor meer doelmatige en consistente besluitvorming en geeft u een completer beeld van uw relaties met klanten, leveranciers en partners. Het resultaat: een effectievere financiële planning, kasbeheer en governance. ICT-managers kunnen alle systemen en SLA-prestaties bewaken en het beheer van licenties en fysieke activa stroomlijnen.
 • ''De associatieve ervaring van QlikView zorgt ervoor dat u vragen net zo snel kunt beantwoorden als u ze maar kunt stellen. U kunt gegevens zonder beperkingen onderzoeken om inzichten op te doen die u nooit voor mogelijk had gehouden.'' Arjo Oldenbeuving, BrainSys BV

Aanvragen Productbrochure van Syspro

Wilt u meer weten over Analytics and Business Intelligence? Download dan de volledige brochure in PDF-formaat.

Download our ABI Factsheet now!

Aanhef (verplicht)

Uw voornaam (verplicht)

Uw achternaam (verplicht)

Uw telefoonnummer (verplicht)

Uw e-mailadres (verplicht)

Bedrijf (verplicht)