ERP software voor de metaalindustrie

Kenmerkend voor de metaalindustrie is dat er een grote variëteit aan bewerkingen van toepassing kan zijn, zoals vormen, knippen, zagen, snijden, lassen, puntlassen, popnagelen, boren, schuren, polijsten, solderen, verlijmen, omzetten, verven, coaten, afbramen, finishen, hitte behandelingen, gieten, draaien, CNC bewerken, etc. Het definiëren van de BOM en routing is daarom vaak erg van belang om de kosten structuur en de flow door de fabriek goed vast te leggen. Planning is om deze reden ook geen eenvoudige zaak. We spreken vaak van een Job Shop omgeving. SYSPRO komt in deze omgevingen goed tot zijn recht. Zowel de definitie van het productie proces als de planning en de kosten (voor- en nacalculatie) worden perfect ondersteund. Voor de planning kunnen we een grafisch planbord inzetten. Dit geeft u inzicht in de bezetting per bewerkingsplek en de haalbaarheid van orders t.o.v. de toegezegde datum.

Voor een design to order omgeving kan een link naar een grafische CAD/CAM omgeving wenselijk zijn. De Engineering Change Control modules kunnen u helpen de productontwikkeling te versnellen en de Product Life Cycles beter te beheersen. Bent u meer een producent van producten die in vele varianten te leveren zijn, dan zou de Variant Configurator (ook wel product Configurator genoemd) mogelijk een SYSPRO optie zijn waardoor u snel en gevalideerd verschillende opties kunt aanbieden, produceren en leveren.

Het stroomlijnen van de bedrijfsprocessen en het vereenvoudigen en borgen van de juiste werkzaamheden is iets waarbij SYSPRO u uitstekend van dienst kan zijn. Door het synchroniseren van de vraag met de toelevering worden onnodige voorraden tegengegaan. Niet alleen door de bestellingen en andere processen in de Supply Chain te automatiseren, maar ook door productieplanningen uit te voeren op basis van LEAN principes. ERP software voor de Metaalindustrie biedt u een uitkomst!

Globale functionaliteit (klik om te vergroten):

Metaal

ERP referenties in Metaalindustrie