BrainTalk Special Factory Floor Control in de praktijk

Datum: 17 april 2021

In onze BrainTalk Specials vertellen onze klanten over de standaard software oplossingen waar zij naar volle tevredenheid mee werken. Hoe werkt het in de praktijk, waar liepen ze tegenaan en wat zijn de voordelen?

In deze BrainTalk Special: Factory Floor Control in de praktijk bij Pieterpikzonen

Familiebedrijf Pieterpikzonen, actief in het vermeerderen, verpakken en verkopen van tuinzaden in bulk- en in consumentenverpakkingen, maakt gebruik van Factory Floor Control: de shopfloor oplossing uit de BrainSys Industry Suite. Met deze werkvloerintegratie oplossing, gekoppeld aan hun ERP systeem, worden productieorders gestart en gereed gemeld op de werkvloer middels mobiele devices. Wanneer een order op de vloer wordt gestart is direct de status van de desbetreffende productieorder in het ERP systeem geactualiseerd. Bij de realisatie van de productieorder wordt het daadwerkelijk aantal geproduceerde eindproducten geregistreerd en het bijbehorende palletnummer vastgelegd. Het voordeel? Er is altijd een actueel beeld van de werkvloer output, waardoor achteraf geen handmatige administratieve werkzaamheden meer nodig zijn.

Braintalk Special FFC - ism Pieterpikzonen

Factory Floor Control: de Shop Floor Control oplossing uit onze BrainSys Industry Suite

Factory Floor control is een must have voor ieder productiebedrijf dat gebruiksvriendelijk de werkvloer digitaal wil aansturen. Het zorgt voor meer grip op uw productieproces en biedt u realtime inzicht in de voortgang, kortom u bent in control.

Via een eenvoudig te bedienen interface zorgt Factory Floor Control onder andere voor de digitale werkinstructies, machine instellingen, planning en registratie. Zo geeft u medewerkers tijdig, op de juiste plek, de juiste informatie. Uw medewerkers kunnen daardoor direct, snel en foutloos registreren. En u verkrijgt realtime inzicht in de status van productieorders en bent bij afwijkingen in staat om tijdig bij te sturen.

Met Factory Floor Control heeft u zowel productieve als niet productieve uren inzichtelijk, waarbij ook rekening gehouden wordt met ‘verloren uren’. Denk hierbij aan bijvoorbeeld pauzes en stilstand. Bewerkingen worden digitaal gestart en beëindigd, waarbij in combinatie met onze oplossing voor productieplanning in één oogopslag inzichtelijk is in welke fase een productieorder zich bevindt.

Deze oplossing is te koppelen met uw ERP, waardoor u en uw collega’s altijd beschikken over de juiste en actuele informatie. Zo bespaart u kosten in het productieproces en voorkomt u onnodige dubbele invoer en het maken van fouten.

Waarom Factory Floor Control?

  • eliminatie van papieren communicatie met de werkvloer
  • voorkomen van fouten en dubbele invoer
  • correcte informatie en dus betrouwbare rapportages
  • verhoogde productiviteit van uw medewerkers
  • besparing van kosten in het productieproces
  • inzicht in niet-productiviteit en de oorzaken hiervan

Benieuwd hoe u net als Pieterpikzonen met Factory Floor Control efficiënter produceert?

Dit webinar heeft inmiddels plaatsgevonden. Als u onderstaand formulier invult ontvangt u de link om deze BrainTalk terug te kijken.

Datum: Op aanvraag terugkijken
Tijd: 45 min
Plaats: Online 

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.