Productie industrie 3,2 procent omhoog in mei

De gemiddelde dagproductie van de Nederlandse industrie was in mei 3,2 procent hoger dan in dezelfde maand een jaar geleden.
Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

De stijging op jaarbasis is wat kleiner dan in april. Al ruim tweeënhalf jaar produceert de industrie meer dan in dezelfde periode een jaar eerder.
De productie van de machine-industrie groeide in mei het sterkst. Ook de productie van de rubber- en kunststof, de transportmiddelen- en de elektrische-apparatenindustrie groeide sterker dan gemiddeld in de industrie.

Van april op mei steeg de productie met 0,4 procent.

Bron: Centraal Bureau voor de Statistiek

Kwaliteitscontrole voor goederenontvangst

OK_fout_small

Ontvangt u altijd uw goederen met de juiste specificaties? Hoe is de controle daarop geregeld in uw ERP systeem. In SYSPRO kunt u op artikel niveau inspecties voorschrijven. Artikelen kunnen vervolgens op partijnummer worden getraceerd, inclusief de inspectie resultaten, ook wanneer ze zijn verwerkt. Bij de vastlegging van de inspecties per artikel kan worden bepaald of het om een controle per volledig aantal, een steekproef of dat het alleen om de eigenschap “te controleren” gaat.

[…]

Opslingereffecten in de Supply Chain

opslingger effecten smallEen goede samenwerking in de Supply Chain biedt grote voordelen voor de deelnemende partijen. Door zicht te houden op de voorraden en verbruiken in de keten kunnen opslingereffecten worden voorkomen en kan de voorraadaanvulling beter worden afgestemd op de capaciteit van de producerende partij en de echte behoefte van de klanten van de afnemende partij.   […]

Supply Chain modellen (kort samengevat)

Supply chain small

Om concurrerend te blijven zullen bedrijven in de Supply Chain zich moeten realiseren dat ze  hun processen moeten automatiseren, de medewerkers op één lijn moeten brengen en gegevens moeten verzamelen en  delen over de Supply Chain.

Dat is echter gemakkelijker gezegd dan gedaan. Supply Chains zijn complex en best practice kan variëren van sector tot sector. Daarom is het van beslissend belang te weten welk Supply Chain model moet worden gekozen.

 

[…]