BrainTalk Special Haal meer uit het Exact met Operational Intelligence

Datum: 28 september 2021

In onze BrainTalk Specials vertellen onze klanten over de standaard software oplossingen waar zij naar volle tevredenheid mee werken. Hoe werkt het in de praktijk, waar liepen ze tegenaan en wat zijn de voordelen?

In deze BrainTalk Special: Hesselink koffie aan het woord over Sumatra.

Als familiebedrijf benadert koffie branderij Hesselink koffieproductie- en bereiding al 130 jaar vanuit de filosofie dat alles wat je tijd en aandacht geeft beter wordt. Naast koffie heeft het familiebedrijf ook een eigen theemerk Veine thee, producten voor bij de koffie, koffiemachines- en automaten en bieden ze totaalconcepten aan.

BrainTalk Special haal meer uit Exact met Sumatra

Meer halen uit het ERP

Hesslink koffie maakt gebruik van de ERP software van Exact Globe & Synergy. Daarnaast is weloverwogen gekozen voor de Operational Intelligence software van Sumatra. Met Sumatra kunt u real-time rapportages en informatie op een interactieve en gebruiksvriendelijke wijze beschikbaar te stellen aan uw medewerkers. Hierdoor is het mogelijk om de juiste aandacht te geven en actie te ondernemen waar dat nodig is. Iets wat zeer goed past bij de filosofie van Hesselink Koffie.

De keuze voor Sumatra vs. andere BI oplossing

In eerste instantie maakte Hesslink gebruik van een BI oplossing. Omdat dit niet (helemaal) voldeed aan de wensen, is besloten om de overstap te maken naar de Operational Intelligence software van Sumatra. Een keuze waar men dagelijks de voordelen van plukt. In deze BrainTalk vertelt Hesselink koffie waarom ze de overstap gemaakt hebben en hoe ze dit hebben aangepakt, welke voordelen zij behaald hebben met Sumatra en natuurlijk ontbreken ook enkele voorbeeld dashboards en rapportages niet.