Factory meets Factory

Datum: 12 juni 2024

Factory meets Factory: Where people and technology go together

Digitale innovaties in deze industriële revolutie volgen elkaar snel op. De grenzen tussen mens en machine vervagen en een nieuw tijdperk van samenwerking breekt aan. Ontdek hoe geavanceerde technologieën niet alleen processen verbeteren, maar ook de menselijke ervaring op de werkvloer verrijken. De echte vooruitgang wordt bereikt wanneer menselijke expertise wordt versterkt door de precisie en efficiëntie van automatisering.

Tijdens Factory meets Factory hoort u van experts hoe deze kruisbestuiving niet alleen de productiviteit en innovatie in industriële bedrijven verhoogt, maar ook nieuwe mogelijkheden creëert voor creativiteit, groei en welvaart. Bedrijven die innoveren en hun productieprocessen digitaliseren, hebben een concurrentievoorsprong opgebouwd en zijn in staat om te scoren. Kom naar Factory meets Factory en ontdek hoe samenwerking tussen mens en machine de sleutel is tot succes in de moderne industrie.

Producerende bedrijven vertellen hun verhaal, verschillende demo’s en inspiratiesessies

Met inspiratiesessies waar experts u informeren over diverse actuele uitdagingen waar u als productiebedrijf mee te maken heeft. En natuurlijk met diverse breakoutsessies, waarin onze klanten u vertellen hoe zij zijn omgegaan met de diverse uitdagingen en welke digitaliseringsslagen zij maken en gemaakt hebben om succesvol en efficiënt te produceren. Of u brengt een bezoek aan het beursplein, waar u diverse specialisten kunt spreken en middels demo’s de mogelijkheid krijgt om kennis te maken met de standaard oplossingen waar onze klanten mee werken. De keuze is aan u.

Een dag in het teken van, vóór en met producerende bedrijven

Natuurlijk hebben we ook dit jaar weer een interessant programma voor u. We starten de dag om 10:00 uur met een aantal inspiratiesessies. Na de lunch kunt u kiezen uit een aantal breakoutsessies. We sluiten de dag om 16:30 uur af met een borrel. Tussendoor is er voldoende ruimte om elkaar te spreken en om het beursplein te bezoeken waar u demo’s kunt zien van o.a. Factory Floor Control, Opcenter Scheduling & Exact Synergy. En natuurlijk is er de mogelijkheid om te spreken met Exact, Scan Sys, Sumatra Software, Mobile Creations en de BrainSys collega’s.

Welke sessies kunt u verwachten?

Inspiratiesessies Factory meets….

Bas Nijhuis

De mens als sleutel tot succes
Bas Nijhuis, een man die niet alleen op de voetbalvelden heeft geleid, maar ook inspiratie biedt voor succes in andere domeinen. Bij Factory Meets Factory deelt Nijhuis zijn unieke inzichten over teamwork, besluitvorming onder druk en het belang van effectieve communicatie. Ontdek hoe zijn ervaringen op het voetbalveld parallel lopen met de uitdagingen en kansen in de moderne industrie. Met zijn inspirerende verhaal en mooie anekdotes ervaring als scheidsrechter in de topsport weet hij met de nodige humor de vertaalslag te maken naar het leveren van topprestaties in het bedrijfsleven.

Nienke Vergeer

Hoe win je de digitale transformatie game?
Hoe ga jij de digitalisering game winnen als industrieel bedrijf? Digitalisering staat bij heel veel bedrijven hoog op de strategische agenda. Maar op een of andere manier komt het niet van de grond. Maar zijn de spelregels van de game die we aan het spelen niet ongemerkt veranderd? Wat zijn die spelregels dan? Waarom vinden we deze game zo lastig en hoe ‘win’ je hem uiteindelijk?

Nienke Vergeer, Digital Innovation manager bij Siemens Digital Industries, is een groot gelover in technologieën zoals AI, IoT, Digital twins, Industrial Metaverse in de industrie. Geïntrigeerd door hoe deze technologieën gebruikt kunnen worden om echt impact te maken op een organisatie. Echter, de adoptie is langzaam, moeilijk en rommelig. Het afgelopen 2 jaar is zij daarom op een zoektocht gegaan. Een zoektocht naar de echte waarde van de digitale transformatie en wat bedrijven nu echt moeten doen om succesvol te zijn. Een tip van de sluier: It is about people, not technology alone. In deze sessie neemt Nienke u mee in in haar zoektocht en ervaringen.

Breakoutsessies Factory meets…

Grip op uw planningsproces met Advanced Scheduling

Factory meets Veco Precision
Alex Markusse (Supply Chain Manager)

Veco produceert hoogwaardige micro precisie onderdelen die worden toegepast in producten waarbij miniaturisatie een belangrijk element is. Alex neemt u in deze sessie mee in hun planningsproces (Scheduling). Hoor van hem waarom ze hun T-Card systeem hebben vervangen voor Opcenter APS. Zo hebben zij de productie aansturing verder geoptimaliseerd. Hierdoor hebben ze meer grip op hun productieplanning. Dit levert een beter overzicht en inzicht in de beschikbaarheid van personeel (skills), gepland onderhoud en gemelde storingen.
Het resultaat is een betere interne communicatie, hogere efficiëntie waardoor Veco tijdig en flexibel kan inspelen op de vraag van hun klanten met behoud van hun hoge leverbetrouwbaarheid tegen lagere kosten. Daarnaast is Veco hiermee klaar voor de toekomst, waar producten en processen steeds complexer worden.

Strategisch acteren met Forecasting en Advanced Planning

Factory meets QiZiNi
Chris van den Berg (Operations Manager)

Met het huidige consumentengedrag, hoge grondstofprijzen en lage marges bepaalt een goede forecast en demand planning het succes van een onderneming. Zonder goede prognose en planning is het lastig om de inkoopbehoefte op de lange termijn te bepalen die past bij de vraag van de markt. Met de laagdrempelige Forecasting en Planning oplossingen van BrainSys kunt u eenvoudig verschillende scenario’s maken en beoordelen rekening houdend met beschikbare productiecapaciteit.
Chris van QiZiNi neemt u mee in hun dagverse productieproces en legt uit wat een goede forecast en planning voor hun organisatie betekent. Met twee productielocaties in Nederland leveren ze dagelijks sandwiches, wraps en panini’s aan de retail en aan luchtvaartmaatschappijen. Om aan de fluctuerende vraag te kunnen voldoen is een voorspelbare forecast en planning van groot belang. De uitdaging daarbij is producten zo vers mogelijk in de winkel te hebben en waar mogelijk derving te voorkomen. Dit in balans brengen van vraag en aanbod, is een spel waar QiZiNi dagelijks mee te maken heeft.

Zo zorgt u voor betrouwbare voorraadinformatie en traceerbaarheid

Factory meets Queens Products / Mulder Diervoeding
Daniel Buchwald (Controller)

De vriesvers is een unieke markt. Met eigen regels, trends, ontwikkelingen en consumentengedrag. Om consumenten te blijven verrassen, biedt Queens Products een divers assortiment aan vriesversproducten. Mulder Diervoeding is actief op dezelfde vriesvers markt, maar dan als producent van vers ingevroren diervoeding. Waar Queens Products zich voornamelijk richt op de retail, maakt Mulder Diervoeding producten voor zowel de retail als de detailhandel.

Daniel vertelt u in deze sessie welke voordelen zij bereikt hebben met voorraadscanning. Doordat de maatwerk WMS oplossing niet meer werd ondersteund zochten ze naar een passende standaard oplossing voor hun processen, dit werd Exact WMS. Met behulp van barcodescanning hebben beide bedrijven grip op hun goederenbewegingen en voldoen ze aan de voedselveiligheid eisen. Kom naar deze sessie en hoor hoe u zelf eenvoudig uw magazijn processen digitaliseert. Denk hierbij aan: ontvangstregistratie, orderpicken, tellingen en verplaatsingen. De scanacties op de werkvloer worden automatisch verwerkt in Exact Globe, zo beschikt ook u altijd over betrouwbare voorraadinformatie.

Uw productie logistieke mutaties realtime in één dashboard

Factory meets Kip Caravans
Thomas Gunnink (Business Development)

Stelt u zich eens voor: u staat voor het nemen van een belangrijke beslissing, maar cruciale informatie ontbreekt. Wat doet u dan? Het gebrek aan echt inzicht kan een obstakel zijn, vooral als data niet volledig of niet realtime beschikbaar is. Gelukkig is er een oplossing: de Operational Intelligence-software van Sumatra. Deze krachtige tool haalt informatie uit uw eigen systemen en presenteert deze in één overzichtelijk dashboard. Zo krijgt u direct inzicht in uw processen en kunt u op basis van feiten de juiste beslissingen nemen, nu en in de toekomst. Kip Caravans is de enige caravan fabrikant van Nederland zij ontwerpen, fabriceren en leveren onderhoud op elke caravan.
Thomas vertelt in deze sessie hoe ze Operationeel Intelligence inzetten binnen hun organisatie en op deze manier grip houden op hun productieprocessen en onderliggende logistieke mutaties. Ook worden in deze sessie een aantal praktijkvoorbeelden getoond van dashboards die het dagelijks presteren versterken van onze industriële klanten.

De kracht van geautomatiseerde werkprocessen

Factory meets Orbis
Immanuel Verdaasdonk & Jan Rood (BrainSys)

Repeterende en foutgevoelige handelingen die uw bedrijfsprocessen vertragen wilt u natuurlijk zoveel mogelijk elimineren. Orbis BPA automatiseert processen zo ver dat zelfs menselijk handelen overbodig wordt. Hiervoor is geen maatwerk of ingewikkelde codeerkennis vereist. Uw bedrijf behaalt maximaal resultaat met minimale inspanning. Het is alsof u een extra medewerker creëert!

Dit biedt u de mogelijkheid om externe applicaties te koppelen aan Exact. Denk hierbij aan koppelingen met CAD/CAM, webshops (bijvoorbeeld Magento, WooCommerce, Shopify, Bol.com, etc.), branchespecifieke recepturen en stuklijst applicaties (bijvoorbeeld Bestmix, Coptis, PDB etc.). Maar ook uw verzendlabels zijn, met de Shipping tool, eenvoudig te genereren op basis van uw orders uit Exact. In deze sessie tonen onze consultants Immanuel en Jan een aantal praktijkvoorbeelden hoe Orbis BPA dagelijks van toegevoegde waarde is voor productiebedrijven.

Hackers op de loer: bescherm uw productieomgeving

Factory meets IT & OT security
Michael Bachman (BrainSys Managed ICT Services)

We zitten midden in een nieuwe industriële revolutie (Industrie 4.0). Ontwikkelingen gaan snel en bieden ons vele voordelen, maar digitalisering, als deze niet goed beveiligd is, kent ook een nadeel: hackers! Productieomgevingen zijn steeds vaker het doelwit voor hackers. Onderzoek heeft aangetoond dat er iedere 11 seconden een ransomware aanval op een bedrijf plaatsvindt en dit zijn niet alleen de grote bedrijven die getroffen worden. Bij een groot deel van de getroffen bedrijven ligt de productie 2 of meer dagen stil als gevolg van een hack. Daarom is het van belang om uw productieomgeving zo cyberweerbaar mogelijk te maken, want een hacker is lui en is altijd opzoek naar de zwakste schakel. Michael laat u in deze sessie zien hoe u uw OT-omgeving zo goed mogelijk kunt beveiligen en zo kunt voldoen aan de Europese wetgeving (NIS2) en hoe uw met behulp van AI de cybersecurity kan versterken tegen de steeds evoluerende dreigingen.

Zekerheid in kwaliteit door digitale registratie

Factory meets La Venezia
Marieke Verhagen (Product Manager)

Productie van voedingsmiddelen is aan veel regels gebonden. Hieronder valt onder andere de controle op en registratie van CCP’s om de voedselveiligheid te borgen en kwaliteitscontroles om de productkwaliteit te garanderen. Voor deze registratie worden vaak papieren registratieformulieren gebruikt. De productieomgeving van een voedingsmiddelenfabrikant is echter vaak vochtig vanwege reiniging en vuil vanwege de ingrediënten waardoor papieren formulieren beschadigen en mogelijk onleesbaar worden.
La Venezia heeft ervoor gekozen de registratie te digitaliseren waarmee de papieren formulieren verdwijnen waardoor een nog betere borging van hun productieproces, kwaliteit en voedselveiligheid gerealiseerd wordt.

Do’s and don’ts succesvolle implementatie

verdere informatie volgt z.s.m.

Een stap verder: inkoopmanagement, verkooporderverwerking, én nu ook orderbevestiging matching!

Factory meets Scan Sys
Vinçon Estourgie

Til uw productiebedrijf naar het volgende niveau met de uitgebreide regelherkenning functionaliteit van ImageCapture. U weet ondertussen heel goed wat wij voor u kunnen betekenen, maar weet u ook dat u nog veel verder kan automatiseren? Door onze geavanceerde technologie is het nog makkelijker om facturen te matchen aan bestellingen en ontvangsten, én nu ook orderbevestigingen! En het gehele proces heeft u onder controle met inkoop- en contractmanagement van ImageCapture, van inkoop tot fiattering en uiteindelijk betaling! In deze breakoutsessie laat Vinçon u alles zien over de nieuwste ontwikkelingen. Benieuwd? Meld u dan aan voor deze sessie.

Hou deze pagina in de gaten en volg ons op LinkedIn voor de laatste info! Benieuwd? Bekijk dan de aftermovie van vorig jaar.