Factory meets Factory

Datum: 28 juni 2022

Omgaan met de uitdagingen vandaag de dag. Aanpakken of afhaken?

Hoe kunnen productiebedrijven ervoor zorgen dat ze slim en succesvol produceren? Hoe zorgen ze ervoor dat ze beter en efficiënter hun productieproces laten draaien en zo kunnen inspelen op de steeds veeleisendere klantwensen? Hoe spelen ze in op de snel veranderende wereld? Hoe tackelen ze externe invloeden die het productieproces beïnvloeden, zoals schaarste aan grondstoffen met als gevolg minder voorraden en hoge inkoopprijzen? Digitalisering is key, maar hoe zorg je ervoor dat alle processen op elkaar aansluiten? En welke risico’s loopt een productiebedrijf nu echt op het gebied van Cybersecurity?

Een groot aantal productiebedrijven houden zich bezig met bovenstaande vragen en hebben maar al te goed door dat de wereld om ons heen in rap tempo veranderd. Zij innoveren en digitaliseren hun productieprocessen, waar andere bedrijven nog wat terughoudend zijn. Uitdagingen vandaag de dag zijn er zoveel. De Corona crisis heeft ons doen beseffen dat digitalisering nodig is. En ook dat de productie ineens stil kan komen te liggen door het niet of niet tijdig kunnen leveren van grondstoffen of halffabricaten. Waar het ene bedrijf profiteerde, had het andere bedrijf met flinke tegenslagen te maken. En ook nu wordt met de situatie in de Oekraïne weer pijnlijk duidelijk hoe afhankelijk we soms zijn. Voorraden komen onder druk te staan, als gevolg van hoge inkoopprijzen en oplopende levertijden. En dan hebben we het nog niet over de uitdagingen, zoals krapte op de arbeidsmarkt en de toename van Cyberaanvallen waarmee productiebedrijven vandaag de dag mee te maken hebben.

Welkom bij Factory meets Factory

Ga je de uitdagingen te lijf of uit de weg? Wij pakken ze graag samen met onze klanten en partners aan. Daarom laten wij een aantal experts op dit gebied aan het woord tijdens diverse inspiratiesessies. En net als wij zijn onze klanten ook aanpakkers! Welkom bij Factory meets Factory en hoor in de diverse praktijksessies van onze klanten hoe zij zijn omgaan met de diverse uitdagingen en welke digitaliseringsslagen zij gemaakt hebben om succesvol en efficiënt te produceren.

Sessies gedurende de dag:

We starten in de ochtend met een aantal plenaire inspiratiesessies. Na de lunch vervolgen we het programma met diverse Breakoutsessies. U kunt hieruit een keuze maken welke praktijksessies u wilt bijwonen. We sluiten, voordat we starten met de borrel, af met een laatste plenaire key note over Cybersecurity

Plenaire sessies:

Factory meets Exact Globe+

Globe+ komt eraan! Globe+ is gebruiksvriendelijker, qua technologie compleet vernieuwd en voorbereid op toekomstige innovaties. Maar wat betekent dit voor u? Hoe ziet het eruit, wat is er verbeterd? Waarmee moet u rekening houden als u gaat migreren? En vanaf wanneer komt het beschikbaar voor u? Auke Hylarides (Solution Marketeer) van Exact vertelt u alles wat u moet weten over de vernieuwde standaard software Exact Globe+, die voortbouwt op het bestaande Exact Globe.

Factory meets Cybersecurity: Is een hack te voorkomen?

“Wordt de oorlog in de Oekraïne de aanjager voor het sneller cyberveilig maken van Nederland? Waar begint/eindigt de verantwoordelijkheid van de overheid en wat doet u er aan als privé persoon en ondernemer?“ drs. Pieter Cobelens Generaal-majoor (b.d.) en oud directeur MIVD heeft een lange staat van dienst bij defensie. Daar ontstond zijn interesse in Cybersecurity. Als strategisch adviseur is hij met regelmaat in diverse TV programma’s te gast om zijn kennis te delen op het gebied van Cybersecurity. Vandaag deelt hij zijn kennis met u.

Factory meets OG Clean Fuels: De duurzame toekomst

OG Clean Fuels biedt enkel schone brandstoffen uit natuurlijke bronnen aan en kiest daarmee nadrukkelijk voor duurzaamheid. Het aanbod van auto’s die op schone brandstoffen rijden neemt toe, er is steeds meer aandacht voor het milieu. Niet alleen in ons land, maar ook in het buitenland en dat zorgt voor de nodige groei van het bedrijf. Joyce van Os de Man (Directeur Benelux) van OG Clean Fuels vertelt u over de visie en ambities van het bedrijf, de groei die ze doormaken met vestigingen in meerdere landen en hoe hun ERP het hart is van alle data en processen in het bedrijf. Van onderhoud en exploitatie van de tankstations en 1 systeem waarin alle informatie uit alle landen samenkomt.

De aanjagers voor digitale transformatie

Door groeiende internationale concurrentie, druk op marges en veranderingen in de keten ervaren veel maakbedrijven de druk om nog efficiënter te werken. Veel efficiëntieverbetering zit verscholen in een betere samenwerking tussen Information Technology (IT) en Operational Technology (OT). Arjen van Barneveld, Manager Manufacturing Solutions bij Siemens, neemt u mee in de digitale reis van Siemens. Door integratie van uw (Exact) ERP systeem (IT) met de OT oplossingen (de motor van de werkvloer) van Siemens creëert u samen met de expertise van BrainSys een omgeving voor continue verbetering door besluitvorming te baseren op geïntegreerde informatievoorziening. Hiermee bent u in staat snel en flexibel efficiëntie verbeteringen te realiseren.

Praktijksessies in de middag: 

Goed voorraadbeheer en inzicht in uw goederenstromen zijn goud waard

Factory meets Continental Candy Industries
Met Exact WMS heeft u grip op al uw goederenbewegingen met behulp van barcodescanning. U registreert eenvoudig magazijn transacties (zoals: ontvangsten, orderpicken, verplaatsingen), maar ook productie uitgiftes en productie ontvangsten. De scan acties op de werkvloer worden automatisch verwerkt in Exact Globe, zo beschikt u altijd over betrouwbare voorraadinformatie. Marco de Ronde (Manager IT & Applications) van Continental Candy Industries vertelt u welke voordelen zij bereikt hebben met barcodescanning. Hoe gefaseerd al hun fabrieken zijn overgegaan van papierenregistratie tot scanning van inkomende goederen, verplaatsingen en gereed melding van productieorders. Dit in combinatie met batchregistratie en SSCC labeling welke gebruikt worden in EDI-berichtgevingen. Welke ambities het bedrijf heeft en hoe de oplossingen van Exact hierop aansluiten.

Gebruiksvriendelijk de werkvloer digitaal aansturen

Factory meets Pieterpikzonen
Factory Floor control is een must have voor ieder productiebedrijf dat gebruiksvriendelijk de werkvloer digitaal wil aansturen. Het zorgt voor meer grip op uw productieproces en biedt u realtime inzicht in de voortgang, kortom u bent in control. Via een eenvoudig te bedienen interface zorgt Factory Floor Control onder andere voor de digitale werkinstructies, machine instellingen, planning en registratie. Zo geeft u medewerkers tijdig, op de juiste plek, de juiste informatie. Uw medewerkers kunnen daardoor direct, snel en foutloos registreren. Martijn van der Molen (Projectmanager IT & Logistiek) van Pieterpikzonen informeert u over hun werkvloer proces. Hoe de productievloer werd aangestuurd, welke papierstroom hierdoor opgang kwam en waarom ze gekozen hebben om dit proces te gaan digitaliseren met Factory Floor Control. Wat zijn de voordelen die het hen gebracht heeft en hoe Factory Floor Control kan meebewegen in hun kritische en veranderende productieprocessen.

Hogere leverbetrouwbaarheid door uw resources slim en effectief te benutten

Factory meets Flestic: Hogere leverbetrouwbaarheid door uw resources slim en effectief te benutten
Met Opcenter APS heeft u grip op de planning en capaciteit van uw machines en uw medewerkers. Dit stelt u in staat flexibel en tijdig in te spelen op de vraag van uw klanten met als resultaat meer efficiency en een hogere leverbetrouwbaarheid. Henry Bar (Operations Manager) van Flestic neemt u mee in hun planningsproces (Scheduling). Waarom ze hun spreadsheets hebben vervangen voor Opcenter APS. Met als gevolg een verbeterde controle over het maken van de productieplanning, beter overzicht en inzicht in de omsteltijden en materiaalbehoefte. Zo hebben zij de productie aansturing verder geoptimaliseerd.

Vertrouwen op feiten met heldere dashboards rapportages

Factory meets U-Boat
We verwerken steeds meer data. Vaak zit deze data verstopt in de systemen waarmee we werken. Omdat de systemen onderling niet altijd met elkaar gekoppeld zijn, wordt uitgeweken naar veelal een Excel bestand. Hier worden analyses uitgehaald en rapportages gedraaid. Soms mede gebaseerd op onderbuikgevoel, omdat het echte inzicht ontbreekt (data is niet altijd volledig is of niet realtime). Met de operational intelligence software van Sumatra, haalt u de informatie uit uw eigen systemen en wordt dit in één oogopslag in een heldere rapportage inzichtelijk gemaakt. Zo bent u in staat bent om op basis van feiten de juiste beslissingen te nemen, nu en in de toekomst. Sem van Keep (IT Manager) van U-Boat Worx zal u vertellen hoe U-Boat Operationeel Intelligence inzet binnen hun organisatie en op deze manier grip houdt op hun projecten en onderliggende productieprocessen en budgetinformatie.

Digitaliseer uw facturen, documenten en declaraties

Factory meets Scan Sys
Uw facturen, documenten en declaraties digitaal verwerken, dat kan! De ImageCapture software van Scan Sys integreert met Exact, waardoor het gebruik maakt van de gegevens uit uw Exact administratie. Hierdoor bespaart u een hoop administratieve rompslomp en kunt u uw medewerkers efficiënter inzetten.

Creëer uw eigen “extra medewerker”

Factory meets Toray Advanced Composites
Bespaar op repeterende en foutgevoelige handelingen door processen m.b.v. Orbis zo ver te automatiseren dat zelfs menselijk handelen overbodig wordt. Zonder maatwerk of moeilijke codeerkennis bereikt uw bedrijf maximaal resultaat met minimale inspanning. Zo creëert u door te automatiseren een extra medewerker! Joris Schilstra (IT Manager) van Toray Advanced Composites vertelt u hoe Orbis BPA, in combinatie met Exact, hun dagelijks ondersteunt, zodat ze voldoen aan de regelgeving. Want met klanten in de aerospace sector heeft Toray Advanced Composites te maken met strenge eisen waar ze aan moeten voldoen. Ook worden in deze sessie een top 10 van praktijkvoorbeelden getoond hoe Orbis BPA dagelijks van toegevoegde waarde is voor diverse productiebedrijven.

Integreer uw Exact Synergy omgeving met Globe

Factory meets Exact RPA
Exact Robotic Process Automation (RPA) helpt bedrijven bij het inzichtelijk maken van data en het verbinden van systemen. Integreer uw Exact Synergy omgeving met Exact Globe. Met Exact RPA komen de gegevens uit uw Exact Globe automatisch beschikbaar in Synergy. Daarnaast is het mogelijk om u aanvullende informatie voor uw productieprocessen vast te leggen en autorisaties te definiëren die vervolgens weer gekoppeld kunnen worden aan Exact Globe. Door het digitaliseren van deze processen werkt u slimmer en efficiënter. Danny Bonthuis (Commercial Product manager) van Exact vertelt alle ins en outs van Exact RPA tijdens deze sessie.

Forecasting en productieplanning

Factory meets Forecasting en productieplanning
Off-shoring en de daarbij behorende efficiënte supply chains zijn uitermate gevoelig voor verstoringen, dat hebben we de afgelopen 2 jaar wel gemerkt met een pandemie, een geblokkeerd Suez kanaal en de lock downs van Chinese Main ports. Inspelen op deze disruptieve gebeurtenissen vergt inzicht en de middelen om toekomstige scenario’s te modelleren. Het vergt de kunde om over een langere periode te kijken, zodanig dat u de mogelijkheid heeft om bij verstoringen het juiste scenario uit de kast te halen. Wat produceert u waar en wanneer? Wat heeft u daarvoor nodig en wat als…met Forecasting en Planning kunt u verschillende lange termijn scenario’s beoordelen rekening houdend met beschikbare capaciteiten en supply chains. Hans Maas (Sr. Consultant) van BrainSys neemt u mee in de wereld van Forecasting en productieplanning.

De uitdagingen van internationaal zakendoen

Factory meets de 24 uurs economie
De wereldwijde 24/7-economie bestaat. Door nieuwe technologie kan bijna elk bedrijf internationaal zakendoen. De hele wereld is online en voor potentiële klanten was het nog nooit zo makkelijk om u als bedrijf te bereiken. Waar ter wereld ze ook zijn. Het buitenland biedt u als bedrijf kansen om door te groeien, wellicht besluit u om daar een extra vestiging te openen. Met Exact Globe bent u compliant met de lokale wet- en regelgeving, rekening houdend met vreemde talen en valuta. Werk met meerdere bedrijven in één centraal systeem. Zo realiseert u razendsnel standaardisatie en uniformiteit. Dit maakt het eenvoudig om snel en betrouwbaar rapportages en analyses te maken, zodat u een actueel beeld hebt van hoe uw internationale bedrijf ervoor staat. BrainSys heeft samen met Exact jarenlange ervaring in het ondersteunen van bedrijven in internationale omgevingen. Ontdek tijdens deze sessie wat Exact voor uw organisatie internationaal kan betekenen, welke bedrijven u zijn voorgegaan en wat de aandachtspunten en voordelen zijn.

Datum: 28 juni 2022
Aanvang: 09:00 uur
Eindtijd: 17:00 uur
Locatie: Prodentfabriek, Amersfoort