Een geslaagde Factory meets Factory

Op 12 juni was het eindelijk zover: Factory meets Factory. Jaarlijks brengt dit event een groot aantal producerende bedrijven en partners samen in de Prodentfabriek in Amersfoort. Dat was dit jaar niet anders. Ruim 100 bezoekers wisten de weg naar de Prodentfabriek weer te vinden.

Een dag in het teken van, voor en dóór producerende bedrijven

Ook dit jaar waren er weer diverse praktijkgerichte, informatieve en inspirerende sessies, waarin onze klanten vertelden over de voordelen die zij behalen met de softwareoplossingen waar zij mee werken. Op het beursplein was er ruimte voor interactie met de partners, BrainSys collega’s en natuurlijk met branchegenoten.

Lees hieronder het hele verslag of bekijk de aftermovie.

Factory meets Factory: Where people and technology go together

Digitale innovaties in deze industriële revolutie volgen elkaar snel op. De grenzen tussen mens en machine vervagen en een nieuw tijdperk van samenwerking breekt aan. En juist deze samenwerking is de sleutel tot succes in de moderne industrie. Het verhoogt niet alleen de productiviteit en innovatie in industriële bedrijven, maar het creëert ook nieuwe mogelijkheden voor creativiteit, groei en welvaart.

Inspiratiesessies van Bas Nijhuis en Nienke Vergeer

Na het openingswoord was het Bas Nijhuis die de zaal op inspirerende wijze mee nam in de samenwerking tussen mens en technologie. Met een vleugje humor en de nodige anekdotes nam hij ons mee in de wereld van het voetbal en hoe ook hier technologie wordt toegepast en bijdraagt aan het nemen van betere beslissingen door de mens. Vervolgens nam Nienke Vergeer de bezoekers mee in haar inspirerende verhaal hoe industriële bedrijven de digital transformatie game kunnen winnen. Want er verandert veel, heel veel op het moment. We zitten midden in de industriële revolutie en zeker met de komst van Artificial Intelligence wordt ons werk anders. Bij veel bedrijven staat digitalisering hoog op de agenda, die willen er iets mee, maar hoe en wat?

Demo’s en interactie op het beursplein

Na deze inspirerende sessies was het tijd voor een heerlijke lunch op het beursplein. Dit bood de bezoekers de nodige tijd en ruimte voor onderlinge interactie, of om in gesprek te gaan met de aanwezige partners en collega’s van BrainSys. Ook was er de mogelijkheid om bij de diverse “stands” demo’s te bekijken van onder andere: Exact Synergy, Factory Floor Control, Opcenter Scheduling, Sumatra software en Image Capture van Scan Sys.

Klanten vertellen hun verhaal aan branchegenoten

In de middag was het tijd voor de breakoutsessies, waarin producerende bedrijven hun verhaal delen met branchegenoten. Ze vertelden over de softwareoplossingen waar zij mee werken en welke voordelen zij hier mee behalen. Zo waren er dit keer sessies van:

  • Kip Caravans, waarin Thomas Gunnik liet weten hoe het bedrijf Operationeel Intelligence inzet binnen hun organisatie en ze op deze manier grip houden op hun productieprocessen en onderliggende logistieke mutaties.
  • QiZiNi is met forecasting en Advanced Planning in staat om strategisch te acteren. Hoe ze dit doen en welke voordelen ze hierdoor behalen, werd verteld door Chris van den Berg.
  • Alex Marcussen van Veco Precison deed uit de doeken hoe ze grip op hun planningsproces hebben met Advanced Scheduling.
  • Daniel Buchwald liet in zijn breakoutsessie weten dat Queens Products & Mulder Diervoeding voor een betrouwbare voorraadinformatie en traceerbaarheid zorgen door gebruik te maken van Exact WMS.
  • La Venezia maakt sinds kort gebruik van Factory Floor Control. Marieke Verhagen gaf in haar sessie aan waarom en hoe ze tot de keuze voor deze oplossing zijn gekomen en hoe de digitale registratie zorgt voor kwaliteit bij La Venezia ijs.
  • BrainSys Managed ICT Services nam de bezoekers mee in de wereld van OT-security. Michael vertelde hoe bedrijven hun productieomgeving cyberweerbaar kunnen maken en zich zo kunnen beschermen tegen hackers.
  • Immanuel en Jan van BrainSys gaven diverse praktijkvoorbeelden hoe Orbis BPA bij onze klanten dagelijks zorgt voor toegevoegde waarde. Door bepaalde werkprocessen te automatiseren creëer je als het ware een extra medewerker. Daarnaast gaven ze aan de hand van een top 10 aan wat er zoal te automatiseren is.
  • Tot slot was er een inspiratiesessie over de Do’s en Don’ts van een succesvolle implementatie, welke door Sjef van BrainSys werd toegelicht aan de hand van onze jarenlange ervaringen m.b.t. implementaties bij onze klanten.

Dag fortuinlijk afgesloten

Kortom het was weer een succesvolle dag, waarin het tijdens de borrel mogelijk was om diverse prijzen te winnen bij het Rad van Fortuin. Alle prijswinnaars van harte gefeliciteerd met de gewonnen prijs! Wij nemen contact met jullie op om deze te verzilveren.

Tot slot dank aan alle partners en sprekers voor het mede mogelijk maken van dit mooie event en alle bezoekers voor hun aanwezigheid. Het was een inspirerende en een geslaagde dag. Dat vonden onze bezoekers ook: zij waardeerden het event na afloop met een 8,1! We hopen jullie, en de productiebedrijven die er deze keer niet bij konden zijn, weer te mogen begroeten op ons volgende Factory meets Factory event!

Recent nieuws