Grip op uw productieprocessen

Grip op het productieproces, dat is logischerwijs wat ieder producerend bedrijf nastreeft. Het ene bedrijf slaagt hier beter in dan het andere bedrijf en ieder bedrijf heeft zo zijn eigen methode en werkwijze. Maar wanneer heb je grip en hoe wendbaar ben je bij onvoorziene veranderingen? Het bedrijfsleven is de afgelopen maanden hard geconfronteerd met deze vraag.

Hoe belangrijk is het om wendbaar te zijn?

Want dat een onvoorziene gebeurtenis, zoals in dit geval het Corona virus, impact heeft op een bedrijf is wel gebleken. Bedrijven waar productielocaties in het buitenland in (gedeeltelijke) lockdown moesten en de productie (deels) stilviel. Voorraden die afnamen, waardoor levering niet meer tijdig mogelijk was, of juist voorraden die onverkoopbaar bleken. Zo zijn er nog tal van voorbeelden te noemen. De gemene deler? Ergens in de supply chain keten komt en kink in de kabel en dit heeft impact op het hele bedrijf. Hoe zorg je er als bedrijf voor dat je hier weer grip op krijgt? En in de toekomst ervoor zorgt dat je flexibel en wendbaar kunt omgaan met veranderingen die je vooraf niet zag aankomen? Hoe voorkom je totale chaos in je fabriek en zorg je ervoor dat alles weer op rolletjes verloopt binnen de nieuwe (on)mogelijkheden? Allemaal vragen die veel bedrijven de afgelopen periode hebben moeten beantwoorden.

“Veranderingen heb je niet altijd in de hand, hoe je ermee omgaat wel! Hier niets mee doen is een gemiste kans.”

Optimaliseren van de supply chain

Meer dan ooit is het optimaliseren van de supply chain een aandachtspunt bij bedrijven. Hierbij speelt digitalisering van deze processen een belangrijke rol. Doordat het thuiswerken het nieuwe normaal is geworden, is de vraag naar digitalisering van processen groter geworden. Of dit nu uit pure noodzaak is of om efficiënter te kunnen werken. Want veranderingen heb je niet in de hand, hoe je ermee omgaat wel! Wij zien dan ook dat onze klanten stappen maken om hun processen (nog) efficiënter in te richten.

Veel winst te behalen met software voor Productieplanning en Scheduling en Factory Floor Control

Bij veel van onze klanten zien we dat in de basis het ERP wel staat. Natuurlijk kunnen we met bepaalde koppelingen ervoor zorgen dat we de verschillende systemen met elkaar laten praten, waardoor processen efficiënter worden ingericht en werkzaamheden worden gedigitaliseerd. Enkele voorbeelden: digitaliseren van het facturatieproces, het verzenden van automatische pushmeldingen en slimme triggers, barcodescanning en het inrichten van een rapportagetool. Maar de grootste behoefte die we zien bij onze productieklanten is het verder automatiseren van hun werkvloer (FFC) en productieplanning en scheduling (APS). Hier valt voor veel bedrijven nog winst te behalen. Kleine verbeteringen hier hebben een grote impact op de efficiency van de afdeling.

Wij bieden productie- en servicebedrijven ERP oplossingen en complementaire oplossingen (add ons), waarmee het gehele proces inzichtelijk is in één systeem. Hierdoor heeft u altijd volledig overzicht en inzicht in de processen in uw fabriek en kunt u gemakkelijk (bij)sturen waar nodig. Of het nu gaat om inkoopprocessen, logistiek, voorraadbeheer, factory floor control, planning of magazijn. Onze oplossingen zijn in één overzicht te zien in wat wij noemen de BrainSys Industry Suite Zo helpen wij u om uw productieprocessen te automatiseren, zodat u door de inzet van slimme ERP beter en efficiënter werkt, want daar draait het om!

De BrainSys Industry SuiteMeer weten hoe wij kunnen helpen om met het optimaliseren van de supply chain? Neem gerust contact met ons op of volg onze BrainTalks!