Hoe kan ik mijn bedrijfsprocessen automatiseren?

In uw dagelijkse bedrijfsprocessen, of het nu gaat om het financiële proces of processen op de werkvloer, registreert u in uw ERP diverse zaken. Bij productiebedrijven werken afdelingen veelal met “eigen” systemen, waardoor in meerdere systemen informatie verzameld wordt. Om over de juiste data te beschikken is het zinvol om de systemen aan elkaar te koppelen, zodat de data klopt en realtime inzichtelijk is.

Weg met de dubbele gegevens invoer en de handmatige processen

Handmatige processen en dubbele gegevensinvoer zijn tijdrovend en werken bovendien foutgevoeligheid in de hand. Hoe fijn is het als deze werkzaamheden geautomatiseerd worden? Dit voorkomt fouten en door de systemen aan elkaar te koppelen is de data altijd hetzelfde. Je haalt het namelijk uit één bron. Er is dus maar één waarheid en zo voorkomt u een vervuild systeem.

BPA (Business Process Automation) en RPA (Robotic Process Automation)

Met de slimme gecombineerde BPA en RPA software automatiseert u repeterende werkzaamheden. Door het inzetten van slimme triggers & acties in uw ERP en complementaire software systemen werken uw medewerkers sneller en efficiënter. Taken die tijdrovend zijn, worden door middel van standaard koppelingen geautomatiseerd. Zo kan de medewerker zich richten op andere werkzaamheden.

Processen worden op deze manier ook (deels) geautomatiseerd. Dit voorkomt onnodige fouten en zorgt ervoor dat u controle heeft over de bedrijfsprocessen. Bij bepaalde stappen in het proces bepaalt u of en wie er bijvoorbeeld een melding moet ontvangen voor het fiatteren van de volgende stap in het proces. Zo worden diverse gebeurtenissen aan elkaar gekoppeld en triggeren andere gebeurtenissen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de fiattering van een factuur of verkoop order. Hierbij bent u dus afhankelijk van de snelheid van uw mensen die hiervoor verantwoordelijk zijn. Om hun te informeren over deze actie is het mogelijk om hiervoor een geautomatiseerd bericht via e-mail te verzenden.

Enkele voorbeelden van bedrijfsprocessen die wij voor onze klanten automatiseren met software:

  • verkoopfacturen afdrukken en verwerken in het verkoopdagboek
  • aanmaken van voorraad- of artikeltellingen en magazijnverplaatsingen
  • aanmaken verkooporders, -facturen, projecten en/of productieorders
  • uitgifte en ontvangst boeken op productieorder
  • fiatteren, vrijgeven, afdrukken en/of afhandelen productieorder
  • aanmaken van debiteuren, crediteuren, artikelen en/of projecten

Meer weten over het automatiseren van uw bedrijfsprocessen?

Download onze factsheet of neem contact op met onze product specialisten!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Recent nieuws