Livegang Veco met Opcenter APS

In oktober is onze klant Veco succesvol live gegaan met Opcenter Aps; de productieplanning oplossing van Siemens Digital Industries Software.

livegang Veco met APS

Veco is internationale marktleider in precisiemetalen. Veco kan op grote schaal met zeer hoge precisie en nauwe toleranties metalen halffabricaten elektroformeren.

Door groei behoefte om planproces te automatiseren

Door toenemende groei was er een sterke behoefte om het planproces te automatiseren voor zowel de detailplanning als de interne communicatie richting de werkvloer. Opcenter APS werkt nauw samen met de Exact Manufacturing omgeving, waardoor rekening gehouden wordt met lopende bestellingen, productieorders en voorraadposities.

Productieplanning inzichtelijk

Met Opcenter APS maakt de planner snel een uitvoerbare productieplanning. Hierbij wordt direct inzichtelijk wat de geplande bezetting op de verschillende afdelingen is. Indien noodzakelijk kan snel bijgestuurd worden. De voortgang van de uitvoering wordt door de integratie met Exact ERP verwerkt in de planning, zodat de planner snel kan inspelen op afwijkingen in de productie voortgang. Zo is de planning altijd up-to-date. De integrale onderhoudsplanning draagt bij aan het correct inplannen van onderhoudsmomenten. De planning is direct digitaal beschikbaar op de werkvloer, waarmee de interne communicatie sterk verbeterd is. Opcenter APS biedt Veco inzicht en overzicht waarmee proactief bijgestuurd kan worden.

Recent nieuws