OrangeGas kiest voor duurzame samenwerking met BrainSys

OrangeGas biedt enkel schone brandstoffen uit natuurlijke bronnen aan en kiest daarmee nadrukkelijk voor duurzaamheid. In 2008 ontstond het idee om een wezenlijke bijdrage te gaan leveren aan de duurzame mobiliteit in Nederland door het bouwen van tankstations met uitsluitend alternatieve brandstoffen. De focus lag in eerste instantie volledig op Groengas. Groengas is voordelig, breed inzetbaar én de schoonste brandstof van het moment. Inmiddels is het aanbod schone brandstoffen flink uitgebreid. Naast de verkoop van Groengas, verkoopt OrangeGas ook elektrisch snelladen, CO2, waterstof, HVO 100, LBG en ED95.

OrangeGas is met 85 groengas-tanklocaties in Nederland en 125 stations in Duitsland marktleider in deze landen. Op dit moment vinden uitbreidingen plaats binnen Nederland en Duitsland, evenals in Zweden en België.

Het aanbod van auto’s die op schone brandstoffen rijden wordt steeds groter. Daarom opent OrangeGas tankstations waar uitsluitend schone brandstoffen worden aangeboden: Groengas, elektrische snelladers op basis van groene stroom, Waterstof, LNG/LBG (Liquid Biogas) en CO2 voor milieuvriendelijk koelen. Door synergie van deze brandstoffen kunnen zij de groene automobilist een divers palet aan schone brandstoffen aanbieden waarbinnen voor iedere type rijder een schone brandstof beschikbaar is. Bij OrangeGas tanken is positieve energie tanken. Tank positive!

Exact software als kloppend hart

OrangeGas was op zoek naar een passend ERP pakket, die in alle landen waarin het actief is ingezet kan worden, voor het onderhouden en exploiteren van hun tankstations. Een pakket die meegroeit met het bedrijf en past bij de ambities.

Het huidige ERP systeem voldeed niet helemaal meer en dus werd er gekeken naar een alternatief pakket. BrainSys mocht OrangeGas hierin adviseren en vanwege de internationale groei en de ambities van OrangeGas is besloten om over te stappen op Exact Globe Wholesale met Service Management, Synergy CRM en HRM. Hiermee heeft OrangeGas een ERP systeem die toekomstbestendig is en meegroeit met het bedrijf. Met de service management module kunnen de service medewerkers met devices voor storingen en onderhoud op de tankstations eenvoudig alles registreren en vastleggen en direct terugkoppelen in het systeem.

Meer efficiency met de oplossingen uit de BrainSys Industry Suite

Om nog efficiënter te kunnen werken, wordt door OrangeGas gebruik gemaakt van complementaire oplossingen. Zo wordt Scan Sys ingezet voor het digitaliseren van inkomende facturen en met behulp van de Orbis software zorgen we voor slimme triggers, zodat handmatige processen nu efficiënt en foutloos verwerkt worden. OrangeGas gaat werken op een volledig nieuw platform (virtual office) in combinatie met Office365, met de inzet van een Centraal beheer van Masterdata (CMDM) over alle administraties/divisies heen. BrainSys kijkt uit naar een duurzame samenwerking en de implementatie van dit mooie project.