Stroomlijn uw magazijnprocessen met een WMS systeem

Door uw magazijn zo efficiënt mogelijk te stroomlijnen, bespaart u kosten, voorkomt u fouten en zorgt u ervoor dat u voldoet aan kwaliteitseisen en de klantverwachtingen met betrekking tot de leverbetrouwbaarheid. Met een WMS Systeem (Warehouse Management System) optimaliseert u uw logistieke proces en automatiseert u uw fysieke goederenstroom. Zo houdt u met een slimme oplossing grip op uw magazijn en dat draagt bij aan een efficiënte fabriek, want daar draait ’t om!

Wat is van belang voor het efficiënt inrichten van magazijnbeheer?

Een magazijn is meer dan alleen een opslagplaats. U wilt weten wat er op voorraad ligt, maar ook wanneer er weer bevoorraad moet worden. Daarnaast is het van belang dat u de voorraad in de juiste volgorde verwerkt. Bovendien moeten veel bedrijven wettelijk registreren waar welke producten waarin verwerkt zitten, zodat bij een recall deze snel te herleiden zijn. Kortom in een magazijn vinden veel handelingen plaats en u moet precies weten wat er in uw magazijn gebeurt.

Bent u benieuwd hoe u met WMS software uw magazijnprocessen kunt stroomlijnen? Lees in dit whitepaper wat de voordelen zijn en welke mogelijkheden Exact WMS te bieden heeft.

downloaden whitepaper WMS

Een praktijk voorbeeld

Delarange Cosmetics maakt gebruik van Exact WMS. Om goed om te gaan met de klantvraag had het bedrijf behoefte aan oplossingen om de productie en logistieke processen adequaat te ondersteunen. Het bedrijf maakte al gebruik van o.a. Exact voor productie en om nog dichter op de voorraad te kunnen zitten, werd dit aangevuld met de WMS software van Exact.

“Dankzij WMS hebben we adequaat en realtime inzicht in onze voorraad”Delarange logo

Download deze klantcase

Uw ERP is het kloppende hart

Uw ERP is het kloppend hart in uw bedrijf. Hier wilt u alle informatie uithalen die van belang is voor uw werk of dat van uw collega’s. Of dit nu in het magazijn is, op de productievloer of keuzes zijn op management gebied, u wilt dat er zo efficiënt mogelijk gewerkt wordt. Haalt u al het maximale uit uw ERP?

Onze BrainSys Industry Suite laat zien hoe u als producerend bedrijf uw ERP maximaal benut. Afhankelijk van uw behoeften kunt u uw ERP aanvullen met complementaire standaard software. Naadloos geïntegreerd met uw ERP, zoals bijvoorbeeld Exact Business software.De BrainSys Industry Suite

Slimme oplossingen voor de maakindustrie

BrainSys biedt ERP oplossingen en complementaire oplossingen (add ons), waarmee het gehele proces inzichtelijk is in één systeem. Hierdoor heeft u altijd volledig overzicht en inzicht in de processen in uw fabriek en kunt u gemakkelijk (bij)sturen waar nodig. Of het nu gaat om inkoop processen, logistiek, voorraadbeheer, werkvloer digitaliseren, planning of magazijn. Wij helpen u om uw productieprocessen te automatiseren, zodat u door de inzet van slimme ERP beter en efficiënter werkt. Slimme ERP daar produceert u mee!

Bekijk onze oplossingenMeer over WMSMeer over factory Floor Control

Exact WMS:

de WMS Software die geïntegreerd is met uw Exact ERP

Een Warehouse Management Systeem, in het kort WMS, is een software oplossing die geïntegreerd is met uw Exact ERP en ondersteuning biedt voor de logistieke processen in een magazijn. Kortom u digitaliseert processen in uw magazijn met als voordeel dat registratie nu niet meer handmatig plaatsvindt, maar via scanners. De verwerking van deze registratie is realtime, waardoor altijd een goed overzicht is van wat wel of niet beschikbaar is.

Met Exact WMS heeft u:

  • betere controle op voorraden omdat de voorraad informatie up-to-date en betrouwbaar is
  • verbetering van leverbetrouwbaarheid, fouten picken kan niet meer
  • real-time verwerking van voorraadmutaties
  • snelheid en eenvoud in registratie
  • handige functies die niet beschikbaar zijn in uw Exact ERP, zoals SSCC registratie en cross-docking

 

 

 

 

 

Een efficiënte fabriek, daar draait ’t om!

Nieuwsgierig naar hoe wij er met WMS voor zorgen dat uw magazijnprocessen gestroomlijnd worden? Neem contact met ons op en we vertellen u graag meer over de mogelijkheden WMS software en barcodescanning, die zich bij onze producerende klanten inmiddels ruimschoots bewezen heeft.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.