Standaard software voor de voedingsmiddelenindustrie

Om beter te presteren en (in de gehele supplychain) efficiënter te kunnen werken (dus de processen beter te laten draaien), is inzicht nodig van informatie uit verschillende systemen. Dit moet worden samengebracht, zodat er en beter overzicht is en processen gestroomlijnd zijn. Dit zorgt voor een optimaal bedrijfsresultaat.

Bent u producent in de voedingsmiddelenindustrie, zoals bijvoorbeeld: snoep, deegwaren, chocolade, versproductie, zuivel of supplementen? Dan heeft u ook nog eens rekening te houden met specifieke uitdagingen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan inzicht in uw voorraadposities, recalls waarmee u te maken kunt krijgen en niet te vergeten leverbetrouwbaarheid.

Download whitepaper de uitdagingen in de voeding

Een praktijk voorbeeld

QiZiNi maakt gebruik van Exact Globe en Exact WMS als basis met aanvullende standaard software uit de BrainSys Industry Suite om de productieprocessen nog efficiënter te stroomlijnen. Zo kunnen ze Panini’s, wraps en sandwiches in mega- aantallen produceren met een gestroomlijnde productie door standaardisatie.

logo QiZiNi

“In Losser produceren we op meerdere productielijnen al een gigantische hoeveelheid panini’s, wraps en sandwiches per week, maar het streven is om nog dit jaar verder op te schalen naar een maximale productie. Om dat doel te bereiken, wordt het bestaande IT-landschap opnieuw ingericht”, vertelt Erik Snijder

Bekijk hier het volledige klantverhaal van QiZiNi

Verhoog de leverbetrouwbaarheid, door efficiënt en flexibel te leveren zonder fouten met de juiste planning & scheduling

De voedingsmiddelenindustrie kenmerkt zich door specifieke productie-, productkarakteristieken en randvoorwaarden die de taak van de planner uitdagend maken. Wetgeving rondom traceerbaarheid en houdbaarheid van zowel grondstoffen als verpakkingsmaterialen vraagt om zorgvuldige registratie. De capaciteit van de machines moet maximaal benut worden. Door het draaien van korte runs en private labels moet er veel gewisseld worden. Daarnaast verwachten klanten snelle levertijden en leverbetrouwbaarheid. Deze uitdagingen zorgen ervoor dat een goede plannig & scheduling nog belangrijker wordt. Door goede productieplanning en scheduling neemt de klanttevredenheid toe.

 

Download webinar Productieplanning in de food

Uw ERP als kloppend hart

Natuurlijk is uw ERP het kloppend hart in uw bedrijf. Hier wilt u alles uithalen, zodat er zo efficiënt mogelijk gewerkt wordt en u hier informatie uit kunt halen die van belang is voor uw werk. Of dit nu in het magazijn is, op de productievloer of keuzes zijn op management gebied. Haalt u het maximale uit uw ERP? Benut u de mogelijkheden voldoende? Kortom produceert u efficiënt of kan het mogelijk nog efficiënter?

Onze BrainSys Industry Suite laat zien hoe u als bedrijf in de voedingsmiddelenindustrie uw ERP maximaal kunt benutten. Afhankelijk van uw behoeften kunt u uw ERP aanvullen met complementaire standaard software. Natuurlijk gekoppeld aan uw ERP, zoals bijvoorbeeld Exact Business software.De BrainSys Industry Suite

Een efficiënte fabriek, daar draait ’t om!

BrainSys biedt ERP oplossingen en complementaire oplossingen (add ons), waarmee het gehele proces inzichtelijk is met als basis uw ERP. Hierdoor heeft u altijd volledig overzicht en inzicht in de processen in uw fabriek en kunt u gemakkelijk (bij)sturen waar nodig. Of het nu gaat om inkoop processen, logistiek, voorraadbeheer, factory floor control, productieplanning of magazijn. Wij helpen u om uw productieprocessen te automatiseren, zodat u door de inzet van slimme en standaard ERP en complementaire software beter en efficiënter werkt.

Bekijk onze oplossingen

 

Een efficiënte fabriek, daar draait ’t om!

Nieuwsgierig naar hoe wij ook van uw fabriek een efficiënte fabriek kunnen maken? Neem contact met ons op en we vertellen u graag meer over de mogelijkheden van onze software, die zich in de voedingsbranche inmiddels ruimschoots bewezen heeft.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.