BrainSys icoon automotiveAutomotive

SYSPRO’s oplossingen voor toeleverende Automotive producenten

SYSPRO Automotive productie software biedt een geïntegreerd overzicht van alle stappen vanaf productieplanning & scheduling tot inkoop en facturering en helpt u om uw bedrijfsprocessen te stroomlijnen. Het stelt u in staat om accurate verkoopprognoses, reële operationele budgetten op te stellen en de voortgang op de productievloer (uw magazijn en distributiecentra) te registreren.

Of u nu een OEM leverancier bent of produceert voor de aftermarket, met SYSPRO bent u in staat om de productieflow en doorlooptijden te verbeteren, zodat uw kosten dalen en winsten verbeteren.

De automotive industrie heeft het afgelopen decennium een enorme groei doorgemaakt met vele opkomende trends die vragen om een verandering in de benadering van de dagelijkse praktijk. Zoals bijvoorbeeld verdere verbeteringen van veiligheidsreguleringen. Denk aan de CO2 emissie regels en de opkomst van nieuwe technologieën, zoals: connectiviteit, autonoom rijden, elektrisch of op waterstof rijden. Tegelijkertijd is er bij automobielbedrijven de noodzaak tot (kosten)efficiënt werken ondanks complexe supply chains, transparantie en degelijke bedrijfsvoering (denk bijvoorbeeld aan terugroepacties).

6 uitdagingen in de automotive industrie, waarmee SYSPRO u helpt

Syspro Navigation-and-UI-Devices-website
Maak kennis met SYSPRO

Maximaliseer winstgevendheid in een “low margin” omgeving

 • Het maximaliseren van winstgevendheid in een competitieve markt is alleen mogelijk met een accuraat beeld van uw kosten. Een kapitaal intensieve industrie, die wordt gekenmerkt door lage marges, korte productlevenscycli en aanzienlijke investeringen in onderzoek en ontwikkeling is het essentieel voor uw winstgevendheid om kosten en marges strak in de gaten te houden en verspilling in alle gebieden van bedrijfsvoering te verminderen.
 • SYSPRO stelt u in staat om een proces van continue verbetering door te voeren, door inzicht te geven in kosten en winstgevendheid over alle gebieden en helpt u om incidenten te identificeren op het moment dat ze gebeuren.
 • Denk hierbij ook aan verschillen tussen verwachte en werkelijke inkoop- en productiekosten, verlate leveringen van leveranciers, incourante, minder courante en overbodige voorraden, productiefouten en afval.

Voldoe aan regelgeving en veiligheid voor uw klanten met volledige traceerbaarheid

 • Een sterke kracht in deze industrie is een systeem van traceability in geval van falende veiligheid. Weliswaar bepaalt regelgeving gebieden van extra waakzaamheid, maar uiteindelijk dient het managementteam zich volledig bewust te zijn van de risico’s en alle dagelijkse processen volledig onder controle te hebben.
 • Het toenemende gebruik van standaard componenten in grote hoeveelheden producten leidt ertoe dat terugroepacties zich verspreiden over meerdere toeleveranciers, terwijl sommige problemen pas duidelijk worden als de goederen zijn verkocht aan massa’s eindklanten.
 • Omdat problemen zich kunnen voordoen tijdens iedere fase van het proces in de supply chain, van R&D tot assemblage en distributie, maakt dit het traceren van producten extra complex. Onderbroken of langzame processen kunnen extreem kostbaar worden, of zelfs leiden tot faillissement.
 • SYSPRO biedt volledige zichtbaarheid door de gehele waardeketen om kwaliteit te borgen en te voldoen aan wet- en regelgeving. Het biedt de mogelijkheid om de betrokken producten snel te kunnen traceren, identificeren, isoleren en in quarantaine te plaatsen met een minimum van verstoring aan het dagelijks proces.

Beheer complexe voorraden en magazijn activiteiten

 • SYSPRO biedt tools om uw investering in voorraad te optimaliseren, zonder klanttevredenheid op te moeten offeren. Het stelt u in staat om diverse en uitgebreide productlijnen in een “single-” of “multi-warehouse” omgeving te plannen en te beheren. Magazijnen en locaties binnen magazijnen kunnen aangemaakt worden om zowel werkelijke als virtuele voorraadlocaties te representeren.
 • Of u nu eenvoudige handmatige methoden hanteert om uw magazijnactiviteiten te beheersen of complexe methoden met barcodes en mobiele apparatuur, SYSPRO Inventory and Warehouse Management Systems (WMS) assisteert u in het optimaliseren van uw pick, put en cycle count activiteiten.
 • Of u uw artikelen nu per stuk, per gewicht, per volume, per pak of per container op voorraad houdt, verkoopt, inkoopt of produceert u heeft met SYSPRO de mogelijkheid om meerdere eenheden per artikel vast te leggen. Dit stelt u in staat om aantallen flexibel en accuraat te registreren.
 • Product versie controle kan worden geautomatiseerd door middel van Engineering Change Control. Hiermee heeft u de beschikking over uitgebreide parameters om uw verkoop, inkoop en productieactiviteiten aan te sturen.

Beheer product design changes

 • Constante innovatie is één van de sleutels tot competitief succes. Voortdurend onderzoek en ontwikkeling naar nieuwe en betere producten is inherent aan de markt. Uw vermogen om nieuwe producten te kunnen ontwikkelen en bestaande ontwerpen aan te kunnen aanpassen aan de ene kant en uw time-to-market te kunnen verbeteren aan de andere kant is cruciaal om competitief en winstgevend te blijven.
 • Met de modules ECC, Bill of Materials, Work-in-Progress en Factory Documentation van SYSPRO kunt u controles implementeren om ervoor te zorgen dat uw producten worden vervaardigd volgens consistente processen, de juiste ontwerpen en specificaties. Facturen op één niveau, meerdere niveaus en co- en bijproducten worden allemaal verzorgd en flexibele factuurdefinities voldoen aan complexe vereisten voor componenten en subassemblages.

Synchroniseer aanbod met klantvraag

 • Vooral voor leveranciers van componenten en materialen van OEM’s (Original Equipment Manufacturers) is het synchroniseren van het aanbod met de vraag van de klant een belangrijke vereiste om kostbare lijnonderbrekingen in assemblagefabrieken te voorkomen. Daarbij gaat het niet alleen om het automatiseren van orderverwerking en andere processen in de supply chain, maar ook om het uitvoeren van productieplannen volgens LEAN-principes.
 • SYSPRO Workflow Services, Document Flow Manager, e.net Solutions, EDI, Office Automation and Messaging, email, diverse Business-to-Business import- en export functies zorgen voor een gestroomlijnde elektronische samenwerking met uw OEM klanten. Dit zorgt voor: snelle responstijden, lage foutkans en het voorkomen van boetes vanwege verstoring van assemblagelijnen.

Beheer van leveranciers en inkoop controle

 • Zorg voor betere zichtbaarheid en kwaliteit in het aanbestedings- en leveranciersselectie proces.
 • Geselecteerde leveranciers kunnen de request for quote direct online beantwoorden.
 • Supply Chain Portal functie voorziet in het gezamenlijk nemen van beslissingen en geautomatiseerde selectie van goedgekeurde leveranciers.
 • Functionaliteit met betrekking tot voorkeursleveranciers stelt u in staat om vooraf bepaald inkoopbeleid vast te leggen en te onderhouden om zo de selectie van aanbevolen en goedgekeurde leveranciers tijdens het inkoopproces te vergemakkelijken.

Vereenvoudig uw productieproces met SYSPRO’s Software voor de Automotive Industrie

 • Blijf winstgevend in een periode van fluctuerende grondstofkosten en marges. Inzicht in kosten en winst in het hele bedrijf stelt u in staat problemen te identificeren wanneer ze zich voordoen. Zoals bijvoorbeeld:
  • variaties in verwachte en werkelijke grondstof- en productiekosten
  • late leveringen van leveranciers
  • verouderde, incourante en buitensporige voorraden
  • product defecten en afval
 • Beheer ontwerpwijzigingen. Uw vermogen tot het ontwerpen van nieuwe verbeteringen en het verbeteren van bestaande producten, naast het verkorten van de tijd om deze verbeteringen naar de markt te brengen is noodzakelijk om concurrerend en winstgevend te blijven. SYSPRO biedt tools aan om de introductie van nieuwe ontwerpen en aanpassingen te stroomlijnen en tegelijkertijd de kosten in de gaten te houden.
 • Verbeter beheersprocessen voor OEM retouren, OEM kortingen, OEM promoties en OEM garantieclaims.
 • Eenvoudige integratie met supply chain partners, 3PL en geautomatiseerde klantorder- en supply systemen.
 • Verbeter uw klantcommunicatie in alle aspecten van ontwerp, engineering en configuratie.
 • Traceer materiaal en productiestromen om knelpunten te elimineren.
 • Transformeer naar digitale bedrijfsvoering zodat u zakenpartners kunt integreren in uw supply chain of in andere systemen, op locatie of in de cloud.
 • Verbeter het offerteproces en daarmee de mate van orderacceptatie. Dit is prioriteit in het opbouwen en verbeteren van klanttevredenheid met nauwkeurige prijsopgaves en prognoses.

Bedrijfskritische oplossingen

header automotive

Product Configurator

Functionaliteit die geautomatiseerd en realtime een productontwerp omzet naar een volledige offerte voor potentiële klanten. De rulesbased Product Configurator stroomlijnt orderintake en genereert automatisch orders voor productie dan wel inkoop met het benodigde details, zoals benodigde materialen en bewerkingen voor assemblage van het nu klantspecifieke product.

Engineering Change Control

Cruciaal voor Quality Control en benodigd voor ISO en QS certficering. De ECC oplossing helpt met het beheersen van ontwerpwijzigingen aan producten en/of gerelateerde data door controlemechanismes in het ontwerpproces. Het voorziet in gedetailleerde auditrapporten van alle transacties, inclusief alle historische aanpassingen en de uitvoerende operator die de wijziging uitvoert om aan de (wettelijke) specificaties te voldoen.

Partij- en serienummer traceerbaarheid (Traceability)

Voor een bedrijfstak als Automotive is partijtraceerbaarheid een must om te kunnen voldoen aan gestelde veiligheidseisen en kwaliteitscontrole. SYSPRO Lot Traceablity traceert inkoopmateriaal vanaf ontvangst tot aan het leveren van het eindproduct aan de klant en elk niveau daartussen in. Daarnaast voorziet het in het traceren van unieke items op basis van serienummers.

Raamcontracten

Een onderliggend probleem voor leveranciers is de tijd die nodig is om te reageren nieuwe versies van producten en het vermogen van het management om de gevolgen van die wijzigingen te kunnen inschatten. Dit proces is zowel moeilijk als foutgevoelig en leidt niet zelden tot boetes voor leveranciers vanwege het onderbreken van de OEM assemblagevoortgang. Anders gezegd, de leverancier is niet tijdig in staat om het nieuwe verzoek te matchen met contractafspraken, dan wel zelf in staat om het verzoek in te kunnen willigen. Gevolg: gemiste leverdata, spoedinkopen en productie in voortdurende staat van het stellen van prioriteiten.
De SYSPRO Blanket Sales Orders and Releases functionaliteit is ontworpen om deze problemen het hoofd te bieden. Het nieuwe verzoek kan eenvoudig worden vastgelegd of worden geïmporteerd en is voorzien van de nodige tools om deze versie te beoordelen. Tijdige terugkoppeling naar de klant over wat acceptabel is of niet en het waarom daarvan is daarvan het resultaat.

Projecten en contracten

SYSPRO Projects and Contracts voorziet in het accuraat registreren van kosten en opbrengsten van langdurige projecten over meerdere niveaus. Projecten bestaan in de regel uit meerdere inkoop-, verkoop- en productieorders en gerelateerde facturen. Gekoppelde transacties worden gebruikt om het project direct bij te werken, waardoor direct inzicht is in werkelijke en gecommitteerde kosten, gerealiseerde en te realiseren omzet tijdens elke fase van het project.

Offertes

SYSPRO Quoting and Estimating functionaliteit maak het mogelijk om professionele en begrijpelijke offertes op te stellen. Door middel van een flexibele interface heeft u alle benodigde informatie om uw (potentiële) klanten tijdig een offerte dan wel een raming te presenteren. Deze kan gebaseerd zijn op bestaande voorraadartikelen of niet voorraad gerelateerde items. Door gebruik van revisies kunnen aanpassingen gevolgd worden en alle gerelateerde documentatie kan bij desbetreffende offerte opgeslagen worden.