Distribution Management: voor meer efficiency in uw magazijn

Minimaliseer administratietijd en verhoog efficiëntie

Automatisering verandert de normale gang van zaken in traditionele magazijnactiviteiten, te beginnen bij distributiecentra in de wereldwijde toeleveringsketen. Distributeurs implementeren robotica, modulaire transportsystemen en intelligente sorteersystemen om te kunnen concurreren en winstgevend te blijven. Deze investeringen in automatisering hebben geen zin als uw ERP het niet kan bijbenen. SYSPRO ERP software voor distributiebeheer (Distributiion Management) maakt gebruik van bewezen technologie, waaronder het Internet of Things (IoT) en een vereenvoudigde gebruikersinterface om de toenemende vraag naar magazijnautomatisering aan te kunnen.

Distribution Management: efficiëntie en inzichten

Om de kosten uit uw distributieactiviteiten te drukken, heeft u een holistisch beeld nodig. Van hoe u bestellingen verwerkt, materialen aanschaft, voorraad volgt, verzending en logistiek afhandelt en uw financiën beheert. Daarnaast moet u, indien mogelijk, elk bedrijfsproces automatiseren. Beschikt u over de zichtbaarheid en tools die u nodig heeft om het beheer van uw groothandel of distributie te verbeteren?

SYSPRO begrijpt de complexiteit van distributiebeheer en heeft tientallen jaren ervaring in het helpen van zowel kleine als grote ondernemingen om sneller te handelen, kosten te verlagen en groei te bevorderen. Met SYSPRO ERP verbindt u al uw divisies, locaties en operaties met applicaties waarmee u razendsnel en tegen lagere kosten kunt werken.

SYSPRO ERP ondersteunt effectief distributiebeheer

Bereik meer klanten en verbeter loyaliteit

Hebben uw klanten 24/7 volledig inzicht in uw catalogus en de status van hun bestellingen? Geef ze dit met de veilige, geïntegreerde e-commerce en Electronic Data Interchange (EDI) mogelijkheden van SYSPRO. Deze tools helpen u ook om grote volumes te verwerken, zonder een heleboel papierwerk.

Gebruik dezelfde applicaties om ook de communicatie met uw handelspartners te stroomlijnen. Voor aangepaste bestellingen biedt SYSPRO ook web gebaseerde samenwerkingstools die de ontwikkeling vereenvoudigen.

Sneller leveren met minder fouten

Door bestellingen elektronisch op te nemen en te verwerken via workflow automatisering, worden producten sneller verplaatst en is de kans op fouten kleiner. Geavanceerde planningstools stellen automatisch uw arbeidsschema in en volgen de magazijnprestaties, zodat overbodige activiteiten worden voorkomen.

Distributeurs gebruiken SYSPRO ook om het aanmaken van stuklijsten en productkitting te automatiseren. SYSPRO’s lot en ingrediënt traceability, met barcodes en serienummerregistratie, zorgt ervoor dat u waar dan ook tijdens het transport altijd weet waar alles zich bevindt.

Voorraad optimaliseren en kosten verlagen

Wat gebeurt er als de vraag voor een bepaalde productlijn piekt of daalt? Reageert uw inkoop op seizoensinvloeden en andere marktveranderingen? SYSPRO ERP Distribution Management biedt betrouwbare, nauwkeurige prognoses, zodat u uw toeleveringsketen kunt beheren en meer vraag gestuurd werkt. Zo voorkomt u dat u te veel voorraad op de plank te houdt.

Bovendien helpt SYSPRO ERP software distributeurs door middel van workflow automatisering om een ​​”smart warehouse” te creëren waar de vraag de beweging van goederen aanstuurt, zodat u de uitvoeringskosten kunt verlagen. De applicatie voor het volgen van containers helpt u de transportkosten te verlagen.

Verbeter de strategische en financiële planning

Kunnen uw huidige tools de toekomstige verkoop nauwkeurig voorspellen en de producten identificeren die het meest bijdragen aan uw bedrijf op het gebied van verkoopwaarde, brutowinst, verkoopkosten, verkochte hoeveelheden of fast movers?

Zet uw financiële gegevens om in bruikbare inzichten met SYSPRO’s executive dashboards, waarbij de visuele indeling is aangepast aan uw behoeften. Meet en bewaak uw bedrijfsprestaties en voer what-if-scenarios uit met realtime gegevens.

SYSPRO ERP-distributieoplossingen onmisbaar voor ieder bedrijf

header oplossing distributiebeheer

Inventory Management

Voorraadbeheer geeft u meer controle over uw voorraad door grotere nauwkeurigheid en zichtbaarheid van voorraadinformatie in de hele organisatie te bieden. Het vormt de kern van de productie-, distributie- en boekhoudfaciliteiten en is ontworpen om te integreren met alle belangrijke functies van de systemen en om flexibele rapportage over voorraadvoorraden te bieden.

Sales Orders

Verkooporders vereenvoudigt het opnemen en beheren van bestellingen en de uitvoering van klantorders. Het automatiseert het verkooporderproces en bespaart de tijd die nodig is om bestellingen in te voeren, waardoor de tijd opnieuw kan worden toegewezen aan het bedienen van klanten. Klantaccount informatie is toegankelijk om het bestelproces te stroomlijnen, o.a. voor: status, kredietlimieten, eerdere bestellingen en om het factuuradres en verzendadres van de klant te bevestigen.

Purchase Orders

Inkooporders biedt u de functionaliteit om uw inkoop- en ontvangstprocessen te vereenvoudigen en tegelijkertijd een grotere ordernauwkeurigheid te garanderen. De oplossing maakt het ook mogelijk om de binnenkomende kwaliteit, voorraadnauwkeurigheid, doorlooptijden en inkoopkosten te bewaken. Daarnaast biedt het ook een uitgebreide prestatieanalyse van leveranciers.

Sales Analysis

Verkoopanalyse geeft inzicht in de verkoopactiviteiten om de winstgevendheid van de verkoop te verbeteren en biedt ook informatie voor verkoopprognoses en -planning op een aantal niveaus. Tevens helpt SYSPRO ook bij het bepalen van de mate waarin een verkoopteam zijn verkoopdoelstellingen heeft bereikt door middel van analyses over hoe goed verkopers en productgroepen presteren in vergelijking met de beschikbare budgetten.

Counter Sales (Point of Sales)

SYSPRO’s oplossing voor contante verkoop maakt efficiënte verkooptransacties aan de toonbank mogelijk door de ontvangst van betalingen en stortingen op het transactiepunt mogelijk te maken. Het programma ondersteunt het verkoopproces aan de toonbank, zoals directe verkooptransacties met contant geld, creditcard en op rekening, en het sluit de geldopname aaneen met de dagafsluiting.

Laten we samenwerken om positieve verandering in uw bedrijf te creëren

Neem contact op met ons om te ontdekken hoe SYSPRO u en uw bedrijf vandaag nog kan helpen.