Planning & schedulingssoftware van SYSPRO

Planning en scheduling zijn grote uitdagingen voor veel organisaties. De variabelen binnen processen kunnen een bedrijf maken of breken, en een onbevredigende productieplanning leidt tot hoge operationele kosten en potentiële verliezen.

SYSPRO’s Manufacturing Operations Management oplossing biedt een complete productie levenscyclus management van planning, scheduling, publiceren, verzamelen, volgen en analyseren om end-to-end productie operaties te optimaliseren en te verbeteren. Samen met SYSPRO’s ERP biedt dit Manufacturing Execution System (MES) een uniek niveau van levering, kosten- en kwaliteitscontrole van productieactiviteiten voor job shop, batch productie, productielijn en mixed mode omgevingen.

Planning en scheduling afgestemd op de verschillende productiewijzen, herkent beschikbare middelen, gereedschappen en apparatuur, vereist onderhoud en kwaliteit bij het opstellen en onderhouden van de beste schema’s om het werk op tijd af te ronden en de beschikbare middelen optimaal te benutten. Geïntegreerd kwaliteitsbeheer beheert ook de kalibratiecycli van apparatuur en corrigerende maatregelen, evenals de behoefte aan productkwaliteitstests en certificering.

Het gebruik van een ERP systeem helpt bij een aantal doelstellingen

Manufacturing Operations Management ondersteunt uw volledige productie levenscyclus, om u een 360˚ beeld te geven van uw productie. Daarnaast stelt de SYSPRO ERP Solution u in staat om automatisch verbinding te maken met machines om gegevens uit te lezen zonder handmatige invoer.

Voordelen van Planning & Scheduling Software

Verhoog productiviteit, minimaliseer verlies en verlaag productiekosten met SYSPRO’s Manufacturing Operations Management oplossing.

Om de concurrentie voor te blijven, moeten fabrikanten wendbaar genoeg zijn om op alle niveaus in te spelen op de marktvraag, zonder de kosten en verspilling te verhogen of aan efficiëntie in te boeten.

Geavanceerde Planning & Scheduling

SYSPRO’s Manufacturing Operations Management Solution bevat een geavanceerd, op eindige capaciteit gebaseerd systeem voor planning en scheduling (APS) waarmee u snel en accuraat kunt plannen terwijl u de uitvaltijd minimaliseert. De oplossing stelt organisaties in staat om nauwkeurige planningen te maken die rekening houden met beperkingen rond gereedschap, machines, personeel en voorraad. Producenten kunnen dan slimmer gebruik maken van materialen en middelen, zodat ze sneller en op de meest kosteneffectieve manier aan hun klanten kunnen leveren.De voordelen omvatten:
 • Flexibel en eenvoudig in gebruik
 • Eenvoudig schema’s maken, bijwerken en delen
 • Kortere levertijden door slimmer gebruik van materialen en middelen
 • Geef nauwkeurige beloften aan klanten door snel scenario’s te simuleren op basis van werkelijke capaciteit

Gegevensverzameling en -tracering op de werkvloer

Eerstelijns managers hebben volledige zichtbaarheid en controle over de werkvloer nodig om problemen als uitloop, stilstand, slechte prestaties van werknemers of machines en buitensporige uitval te voorkomen. Het verzamelen van deze gegevens via conventionele methoden kan ingewikkeld, tijdrovend en duur zijn.

SYSPRO’s Manufacturing Operations Management Solution omvat het verzamelen van werkvloergegevens (SFDC) van uw medewerkers en apparatuur met opties om uw machines automatisch aan te sluiten om gegevens uit te lezen zonder handmatige invoer, wat helpt om uw fabriek te digitaliseren (Industry 4.0).

De oplossing biedt producerende bedrijven realtime zichtbaarheid op de werkvloer, helpt handmatige processen te elimineren en de productiviteit te verhogen. Het stelt u in staat om productieplannen uit te voeren en tegelijkertijd eenvoudig en nauwkeurig activiteiten op de fabrieksvloer vast te leggen en te meten, zoals: arbeidsuren, uitgegeven materialen, gerapporteerde hoeveelheden, uitval en meer.

De voordelen omvatten:

 • Eenvoudige en nauwkeurige gegevensverzameling
 • Realtime volgen van de status van taken, werknemers en apparatuur
 • Krachtige analyse van de prestaties van werknemers en apparatuur
 • Naadloze integratie met SYSPRO ERP
 • Mogelijkheid om gegevens te exporteren naar uw salarisadministratie

Beheer van fabrieksprestaties en verliezen

Als je het niet kunt meten, kun je het ook niet verbeteren… om uw productiviteit te verhogen en uw productiekosten te verlagen moet u uw prestaties benchmarken en de verliezen binnen uw productieproces minimaliseren. SYSPRO’s Manufacturing Operations Management oplossing biedt een out of the box analyse van fabrieksprestaties en verliezen, zodat uw organisatie zich kan richten op wereldklasse normen voor totale arbeidseffectiviteit (OLE), totale equipment effectiviteit (OEE) en totale effectieve equipment prestaties (TEEP). De oplossing maakt gebruik van de Six Big Loss-analyse om uw verliezen te identificeren, te classificeren en te kwantificeren, zodat u de tegenmaatregelen kunt bepalen die zullen helpen om ze te verminderen.

De voordelen omvatten:

 • Out of the box analyse
 • Lagere productiekosten en hogere marges
 • Verhoogde productiviteit en output
 • Concurrentievoordeel

Lean Manufacturing en continue verbetering

Om een concurrentievoordeel te behalen op de wereldmarkt moet u de prestaties van uw middelen vergelijken met de normen van wereldklasse en vervolgens werken aan de verbetering ervan. SYSPRO’s Manufacturing Operations Management oplossing helpt om lean six sigma continue verbeteringsinitiatieven te stimuleren met management alerts, issue logging en workflow, online documenten en meer. Het biedt de tools en analyses die essentieel zijn voor effectief manufacturing operations management om u te helpen concurreren in de huidige markt.

Ik wil hier meer over weten