Global Business Management: ERP als verbindende schakel tussen ondernemingen

Tegenwoordig is de wereld uw lokale afzetmarkt. Met de huidige mogelijkheden, zoals Cloud based techologiën, is het een stuk eenvoudiger voor producerende bedrijven om waar dan ook te ondernemen. Uitbreiden naar nieuwe landen geeft toegang tot meer klanten en handelspartners, nieuw personeel en mogelijk goedkopere grondstoffen.

Tegelijkertijd kan regelgeving en kunnen veranderende en turbulente economische factoren zorgen voor onzekerheden. U moet snel kunnen reageren op veranderende klantvraag in uw regio en wellicht moet u lokale leveranciers inzetten om kosten te drukken.

Internationale ondernemingen moeten zich conformeren aan lokale belasting-, milieu- en veiligheidsregels en rekening houden met culturele verschillen.

Hoe kunt u deze wereldwijde initiatieven technisch succesvol implementeren, met zo min mogelijk risico’s? Heeft u de technologie in huis om met deze complexe materie om te gaan? We noemen een aantal zaken, waar u voor de evaluatie van uw ERP mogelijkheden rekening mee moet houden

Geen beperkingen, onderneem daar waar u wilt ondernemen

erp-technology-syspro

Stilstand is achteruitgang. Wereldwijde uitbreiding kan daarom ook als strategie worden overwogen om concurrend te zijn of te blijven. Het stelt u in staat om te diversificeren en maakt u minder afhankelijk van de economie van een enkel land.

Ontdek hoe SYSPRO ERP Software u helpt om operationele efficiency te realiseren, terwijl u uitbreidt naar nieuwe markten. Het wereldwijde netwerk van SYSPRO ERP Experts is in staat om u te ondersteunen, waar u ook bent. Van Singapore tot Zuid Africa tot San Fransisco.

5 Factoren ter overweging bij wereldwijd zakendoen

 

Flexibiliteit van uw financieel beheer

Ondernemen in het buitenland kan leiden tot grote financiële implicaties: belastingrapportage en -aangifte, online omzetgeneratie, tariefdiversificatie, etc. , die zorgen voor meer complexiteit. Daar komt nog bij dat als u koopt en verkoopt in verschillende landen u ervoor moet zorgen dat u beschermd bent tegen ongewenste koersschommelingen. Wellicht moet u zich wenden tot lokale financiering.

Wees er zeker van dat uw ERP systeem niet alleen de lokale valuta ondersteunt, maar dat transacties geautomatiseerd en gestroomlijnd verwerkt kunnen worden. Daarnaast moet uw systeem in staat zijn om globaal inzicht te kunnen geven. SYSPRO ERP helpt u om verhelderende financiële rapporten “boardroom-ready” op te stellen, waarmee u uw financiële prestatie over alle markten kunt beoordelen.

Integratie van uw Supply Chain

Buitenlandse klanten kunnen vooroordelen hebben over goederen die geproduceerd zijn in bepaalde landen. Sociale of culturele problemen kunnen impact hebben op de omzet. Country of Origin (COO)-wetten op sommige locaties schrijven voor dat grondstoffen die in afgewerkte goederen worden gebruikt, geen vreemde stoffen mogen bevatten van meer dan een bepaald percentage, of uit bepaalde landen.

In bijvoorbeeld de voedingsindustrie, waar het minimaliseren van afval cruciaal is, moet uw ERP systeem in staat zijn om u te helpen de voorraad omloopsnelheid te maximaliseren. Met een verdere integratie van ERP in uw Supply Chain, bent u in staat om bovenstaande en andere wettelijke operationele risico’s te elimineren, zodat invloed hiervan op uw dagelijkse business minimaal is.

Accurate prognoses en kostprijzen

Hoe stelt u nu vast welke producten u moet aanbieden in welke landen. Waar is de potentiële winstgevendheid het hoogst? Een moderne ERP oplossing moet in staat zijn u de antwoorden op die vragen te kunnen geven door u voldoende mogelijkheden te bieden om accurate vraagvoorspellingen op te stellen en de totale kosten te kunnen presenteren. Zo kunt u de juiste beslissingen nemen.

De module Landed Cost Tracking in het bijzonder stelt u in staat om de kosten op micro niveau onder te verdelen, toe te wijzen en aansluitend naar de toekomst te vertalen. Om zo bijvoorbeeld uw toekomstige behoefte aan vreemde valuta te voorspellen.

 

Risico beheer

Wereldwijd opereren betekent dat u strategieën nodig heeft om uzelf actief te controleren en te beschermen op gebieden als cyberbeveiliging, bescherming van intellectuele eigendom (IP) en privacy van klanten. Landen in Europa hebben bijvoorbeeld strenge regels over wat u met klantinformatie wel en niet mag doen.

Beperk uw risico’s door de naleving van de belangrijkste vereisten te automatiseren. Van wettelijke verplichte rapportage tot product- en contractvoorwaarden. Bescherm uw R&D en gegevens tegen diefstal of verlies door ervoor te zorgen dat uw ERP platform uitgebreide beveiligingsfuncties en fijnmazige toegangscontrole biedt.

The Internet of Things en Cloud Computing

Om uw verkoopbereik uit te breiden naar nieuwe wereldmarkten, moet uw ERP-platform om te beginnen in staat zijn om e-commerce orders en betalingen op te nemen en te verwerken. Maar de trend naar het Internet of Things (IoT) betekent veel meer voor wereldwijd opererende bedrijven. IoT kan extra kanalen bieden voor omzetgroei of suggesties doen voor kostenverlaging die het verschil kunnen betekenen tussen succes en falen op een nieuwe markt.

Moderne ERP oplossingen stellen klanten en OEM’s in staat om online samen te werken via beveiligde webportals om R&D te stroomlijnen. Met behulp van EDI- en XML-protocollen kunt u geautomatiseerde workflows in gang zetten voor maximale operationele efficiëntie. En u kunt uw ERP oplossing zelfs in de Cloud implementeren, wat de samenwerking binnen uw bedrijf vereenvoudigt, waar ook ter wereld.

 
Ik ben benieuwd naar de mogelijkheden voor ons bedrijf