Big Data: eenvoudig rapporteren met gestructureerde gegevens

ERP maakt digitale transformatie voor bedrijven mogelijk

Het lijdt geen twijfel dat de hoeveelheid digitale gegevens die van dag tot dag wordt gegenereerd op organisatieniveau enorm is. Deze verzameling kan zo complex en omvangrijk worden dat de meeste traditionele verwerkingstoepassingen al snel niet meer de opslag van informatie kunnen beheren en ook geen nuttige inzichten kunnen bieden die zinvolle resultaten in het bedrijf opleveren.

Data-analysetechnologieën en -technieken bieden een middel om datasets te analyseren en er conclusies over te trekken om weloverwogen zakelijke beslissingen te nemen. Big Data analysetoepassingen die zijn geïntegreerd met SYSPRO enterprise resource planning (ERP) systemen, stellen bedrijven in staat om zowel groeiende hoeveelheden gestructureerde transactie informatie te analyseren als andere vormen van gegevens die vaak onbenut blijven door conventionele business intelligence (BI) en analyseprogramma’s. Dit omvat een mix van semi gestructureerde en ongestructureerde gegevens. Bijvoorbeeld: informatie uit e-mails van klanten, antwoorden op enquêtes, gegevens van mobiele telefoons en machine analyses die zijn vastgelegd door sensoren die zijn verbonden met het Internet of Things.

De voordelen van Big Data en SYSPRO

Vroeger werden records in twee categorieën verdeeld. In de eenvoudigste bewoordingen werden gegevens ofwel als activa of als passiva beschouwd.

  • Gegevens als activa hielden rekening met zaken als: intellectueel eigendom, klanten- en leverancierslijsten en bepaalde financiële informatie (zoals bijvoorbeeld prijzen en marges).
  • Andere gegevens waaronder de meeste financiële gegevens (zoals bijvoorbeeld facturen en kwitanties), kwaliteitsstatistieken en outputgegevens werden als passiva beschouwd.

Vanwege de hoge opslagkosten bewaarden de meeste bedrijven alleen wat nodig was om aan de regelgeving te voldoen. Met de dalende prijs van digitale opslag, de toegenomen rekenkracht en het gemak van het vastleggen van informatie, slaan bedrijven meer gegevens op dan ooit tevoren. Maar totdat bedrijven een manier hadden om die gegevens te gebruiken, was wat ooit als passiva werd gecategoriseerd nog steeds een verplichting en eindigde als overhead. Middelgrote bedrijven kunnen nu investeren in tools en processen die gericht zijn op het gebruik van deze gegevens om de winst en productiviteit te verhogen en de klanttevredenheid te verbeteren.

SYSPRO biedt technologie die uw bedrijfsinformatie beheert, analyseert en verwerkt, en biedt toegang tot relevante en kritieke informatie vanaf elke locatie, op elk moment en op elk apparaat.

Door Big Data analyse van SYPRO te gebruiken, wordt de weg gewezen naar de volgende zakelijke voordelen in uw toeleveringsketen:

  • Vermindering van verwerkingsfouten door betere detectie van defecten in de productieprocessen
  • Verbeterde productiekwaliteit
  • Verbeterde operationele efficiëntie
  • Verbeterde klantenservice

SYSPRO is een wereldleider in ERP

Maakt positieve disruptie in bedrijven mogelijk, wat leidt tot echte innovatie die waarde toevoegt aan uw bedrijf.