Manufacturing Management software ondersteunt de slimme fabriek

Enterprise Resource Planning (ERP) manufacturing software van de 21ste eeuw vereist agility, flexibiliteit en de mogelijkheid om in te kunnen spelen op de huidige klantenwensen en de marktcondities. Het is duidelijk dat de technologie de industrie verandert waarbij slimme fabrieken, vaak worden besproken als Industry 4.0. In deze nieuwe wereld, waarin slimme systemen met elkaar communiceren via internetdiensten, voeren machines meer taken uit en laten voorspellende analysetools kansen zien die u anders misschien zou missen.

Als uw bedrijfssoftware niet de transparantie biedt die u nodig heeft om de hele organisatie holistisch te beheren en uw processen goed te managen en te profiteren van webgebaseerde en andere technologische innovaties zoals deze, dan is het tijd om een ​​ander ERP te overwegen.

Met SYSPRO Enterprise Resource Planning (ERP) manufacturing software verkrijgt u inzicht in en heeft u controle over activiteiten in uw gehele bedrijfsprocesketen. Van leveranciers naar de productieprocessen tot aan de levering en customerservice. Om de efficiëntie en snelheid te maximaliseren, moet uw beheersoftware verbonden zijn met en gegevens delen van andere systemen in uw productieomgeving.

De belangrijkste voordelen van Manufacturing Management software

Verbeter het management van uw moderne manufacturing business

Of u uw producten in batches produceert, Made to Order, Made to stock, of met gebruik van discrete of process methodes, SYSPRO Enterprise Resource Planning (ERP) management software stelt u in staat om alle aspecten van het productie proces te controleren, te integreren en te synchronizeren.Zowel voor korte als lange productieruns, biedt SYSPRO een volledige set van tools om te helpen met plannen, vastleggen, tracken en controle over uw output te hebben, met veel inzichten in uw manufacturing supply chain.

Manage inventory niveau’s om de tegenstrijdige doelen van beschikbaarheid en kosten te optimaliseren

SYSPRO ERP helpt uw voorraad eindproduct tot een minimum te beperken. Met beter inzicht kunt u betere beslissingen nemen m.b.t. wat te produceren, met welke resources, wanneer, waar en in welke volgorde.

Stel accurate offertes op, waarbij de kosten onder controle blijven

Verzeker de integriteit van kosten en marge berekening voor offertes met SYSPRO ERP. Wanneer een offerte opdracht wordt, kunt u automatisch alle benodigde supply acties creëren om de klantorder te kunnen voldoen. Daarnaast biedt  SYSPRO’s Product Configurator de mogelijkheid rules-based orderverwerking voor assemblage, configure en make-to-order producten.

Definieer bills of materials (BOM) van eenvoudige tot zeer complexe stuklijsten

Leer hoe SYSPRO ERP de optie biedt van eenvoudige single-level stuklijsten tot zeer complexe formulaties met meervoudige eenheden en definitie van relaties.

Calculeer doorlooptijden,dynamisch verstreken tijden en order hoeveelheden

SYSPRO ERP geeft de mogelijkheden accurate doorlooptijden en dynamisch verstreken tijden te berekenen en ondersteunt in de optimalisatie van productie eenheden. De Engineering Change Control (ECC) module faciliteert het efficiënt managen van product wijzigingen en versies.

Verhoog productiviteit en verlaag productiekosten door verliezen te minimaliseren

SYSPRO’s Manufacturing Operations Management is een oplossing voor het complete manufacturing lifecycle management van: planning, scheduling, publishing, collecting, tracking en analyse teneinde de end-to-end productieprocessen te optimaliseren en te verbeteren. Samen met SYSPRO’s ERP is dit een unieke oplossing voor delivery, kosten en kwaliteitscontrole van de productie processen voor jobshop, batchproductie, lijnproductie en mixed mode omgevingen.

Vereenvoudig materiaal requirements en capaciteitsplanning

Met SYSPRO ERP, materiaal en arbeid verbruikt in productie kan worden gebackflushed of, voor langere productieruns, verbruikt naar onderhandenwerk. Productie inspectie functionaliteit geeft de optie om een product te ontvangen in meerdere items wanneer gradaties/keuze van het eindproduct varieert.

Beheers materiaal, arbeid en afval in productie

SYSPRO ERP logt werkelijke versus gebudgetteerde uren en faciliteert materiaal verbruik en afval.

Integreer ERP met CAD en shopfloor data collectie systemen

SYSPRO’s integratie framework biedt versie onafhankelijke integratie met CAD en shopfloor data collectie systemen. Dit elimineert dubbele invoer van data en reduceert fouten.

Beheers en log kosten

Vastleggen, loggen en analyseer job en product kosten en winstgevendheid realtime met SYSPRO ERP. De software toont verwachte versus werkelijke kosten voor materiaal en afval, maar ook voor interne en externe arbeid, vaste en overhead kosten per job, of groep van jobs. R&D job data is eenvoudig te reproduceren in rapportages.

Bekijk “what-if” scenario’s voor materiaal-, arbeid- en bewerkingskosten

SYSPRO geeft de mogelijkheid verschillende scenario’s met verschillende kosten te simuleren met de optie te simuleren in materiaal, arbeid en bewerkingsroutes, zodat slimme keuzes gemaakt kunnen worden. Evalueer job kosten, beoordeel marges en bepaal prijzen met detail inzichten in product kosten en marges, inclusief co- en bijproducten.

Belangrijkste SYSPRO ERP oplossingen voor geoptimaliseerd productiebeheer:

manufacturing-analytics

Bill of Materials

SYSPRO Bill of Materials (BOM) is ontwikkeld om ervoor te zorgen dat uw organisatie volledige controle heeft over de product structuur. Deze module zorgt ervoor dat engineering, productie, inkoop en orderverwerking gebruik maken van dezelfde informatie. De BOM wordt gedefinieerd door het productieproces en omvat: bewerkingen, arbeid, gereedschappen, matrijzen, inzetstukken, bevestigingen, grondstoffen, verpakking, uitvalpercentages, insteltijden, opbrengsten en apparatuur. Met Bill of Materials kunt u de verwachte kosten nauwkeurig bepalen en de werkelijke productiekosten bijhouden. Wat-als kostenberekeningsfaciliteiten worden voorzien, evenals de faciliteit om de cumulatieve en productie doorlooptijden van een item te berekenen en de relevante velden bij te werken voor het voorraaditem.

Inventory Management

Voorraadbeheer geeft u meer controle over uw voorraad door grotere nauwkeurigheid en zichtbaarheid van voorraadinformatie in de hele organisatie te bieden. Het vormt de kern van de productie-, distributie- en boekhoudfaciliteiten en is ontworpen om te integreren met alle belangrijke functies van de systemen en om flexibele rapportage over voorraadvoorraden te bieden.

Work in progress

De Work in Progress module is de hoeksteen van de productieoplossing van het systeem. Hiermee kunt u werkorders uitgeven, planningen ontwikkelen en kosten volgen die verband houden met het productieproces. Deze oplossing biedt u volledige controle over het fabricageproces en de mogelijkheid om up-to-the-minute, onderhanden werk informatie te zien.

Factory documentation

Factory Documentation faciliteert duidelijke en nauwkeurige door de gebruiker gedefinieerde werkvloerdocumentatie voor uit te voeren productieactiviteiten en uit te geven materialen, waardoor nauwkeurigheid en efficiënte controle van productieprocessen mogelijk wordt.

Product Configurator

Product Configurator biedt een op regels gebaseerd systeem, dat een on-the-fly configuratie van zeer aanpasbare en dimensionale producten mogelijk maakt via een eenvoudige vraag- en antwoordevaluatie. Door de standaardisatie van dit proces kan de configurator door meerdere mensen in de hele organisatie worden gebruikt.

Lot Traceability

Lot Traceability, ook wel Batch Traceability genoemd, biedt directe toegang tot alle essentiële informatie die nodig is om gefabriceerde partijen, batches en geserialiseerde eenheden te volgen. Het omvat verbruikte materialen, magazijninformatie, inspectie-informatie, hoeveelheden en controledata. Lot Traceability helpt bij het identificeren van de hoofdoorzaken van defecten, wat leidt tot effectieve beheersing en oplossing.

Requirementsplanning (MRP)

Materiaalbehoefteplanning (MRP) helpt bij het beheren van de balans tussen vraag en aanbod. MRP maakt gebruik van geprojecteerde en werkelijke vraag en aanbod om te helpen bij het plannen en creëren van realistische productie-, inkoop- en leveringsoverdrachtschema’s. Het identificeert ook capaciteitsbeperkingen en handhaaft optimale voorraden in een omgeving met meerdere locaties en meerdere magazijnen. Het helpt daarom de voorraad te verminderen, de productieproductiviteit te verhogen en uiteindelijk de cashflow te vergemakkelijken.

Engineering Change Control (ECC)

Met Engineering Change Control (ECC) kunnen productontwerptaken worden toegewezen aan specifieke gebruikers of worden overgedragen tussen gebruikers. Gebruikers worden op de hoogte gebracht van nieuwe taken en herinnerd aan openstaande taken. Het maakt het ook mogelijk om technische ontwerpwijzigingen elektronisch af te melden.

Projects & Contracts

Projects and Contracts faciliteert nauwkeurige winstrapportage voor langetermijnprojecten die een analyse van kosten en inkomsten voor meerdere secties en niveaus vereisen.

Activity Based Costing (ABC)

Activity Based Costing (ABC) zorgt voor de accumulatie en recuperatie van kosten die verband houden met de aankoop, productie en verkoop van artikelen, waardoor de nauwkeurigheid bij het berekenen van de winstgevendheid van producten wordt vergemakkelijkt. ABC is geen andere methode voor het berekenen van voorraadkosten (bijvoorbeeld: Gemiddelde, Standaard, FIFO, LIFO en Last), maar biedt eerder een andere methode om deze kosten te berekenen.

Ik ben benieuwd naar de mogelijkheden voor ons bedrijf