Lot Traceability: verlaag de kosten van traceerbaarheid & tracking van partijen

Met het SYSPRO Lot Traceability ERP-systeem kunnen gebruikers materialen traceren vanaf de ontvangst door de leverancier tot en met de levering van het product aan de klant, en alle niveaus daartussen. Gebruikers kunnen identificeren voor welke materialen partijen moeten worden gevolgd en in welke productiestadia informatie moet worden vastgelegd tijdens het productieproces.

Als u werkt in een sterk gereguleerde industrie die veiligheids- of gezondheidsproducten maakt of distribueert, vereist uw bedrijf (Lot) Traceability. Naleving van de traceerbaarheidsregels betekent dat u razendsnel moet kunnen reageren op elk defect of gevaar, tot op het niveau van elk afzonderlijk onderdeel of ingrediënt.

Kwaliteitscontrole en naleving voor producerende bedrijven

Krachtige zoekmogelijkheden

SYSPRO ERP bevat een krachtige zoekmachine die u in staat stelt om snel actuele en gearchiveerde partijgegevens te vinden en te bekijken vanuit een aantal verschillende gebieden van het bedrijf. Filter gegevens op basis van klanten, leveranciers of opdrachten, of zoek opwaarts en neerwaarts op artikel, lot/serienummer of transactietype. Zo kunt u kwaliteitsproblemen of het terugroepen van producten isoleren en er snel op reageren.

Beheer houdbaarheid

Als u bederfelijke waren verkoopt, kunt u met SYSPRO de houdbaarheidsdata van producten in het schap beheren, evenals de codes voor opslag en transport. U kunt ook houdbaarheidsdata opnemen in de planning van materiaalbehoeften om verspilling tegen te gaan. Dit is essentieel voor het naleven van voedselveiligheidsregels.

Kwaliteitscontrole

Met de inspectie van aangekochte goederen kunt u de kwaliteit van geleverde grondstoffen controleren, terwijl het de faciliteiten voor inspectie van onderhandenwerk, kwaliteitsvalidatie en -classificatie van vervaardigde producten mogelijk maakt. SYSPRO ERP stelt u ook in staat om documentatie te koppelen aan partijen met toepasselijke certificeringen, specificaties en kwaliteitsrecords. Met mogelijkheden voor barcoding en serienummers kunt u ook zorgvuldiger beheren.

Leveranciersbeoordeling

SYSPRO ERP biedt robuuste rapportage over de prestaties van leveranciers op het gebied van kosten, kwaliteit, duurzaamheid en andere maatregelen. Functies, zoals lijsten met goedgekeurde leveranciers en scorekaarten voor leveranciers maken het voor u eenvoudiger om de beste partners te selecteren.

Landed Cost Tracking

Hoewel het niet vereist is om aan de regelgeving te voldoen, kan het belangrijk zijn om de werkelijke kosten van geïmporteerde goederen bij te houden en inzichtelijk te maken. Dit is belangrijk voor producten met een lage marge, omdat het niet kennen van deze kosten ertoe kan leiden dat u geld verliest bij de verkoop van het product. Met landed cost tracking kunt u zendingen traceren en de totale kosten betrouwbaarder schatten.

$14 billion

Het bedrag dat de marktomvang van voedseltraceerbaarheid naar verwachting zal overschrijden in 2022. bron: marketwatch.com, 2018

Geef uw bedrijf een boost met SYSPRO ERP

 

Engineering Change Control (ECC)

Zorg ervoor dat u weet wie wat heeft veranderd tijdens het R&D-proces met ingebouwde ECC functionaliteit. SYSPRO ERP Software biedt gebruikers veiligheidscontrole en een audittrail kan u helpen de aansprakelijkheid te beperken in geval van problemen met de productkwaliteit. Bovendien kunt u, door gebruik te maken van e-handtekeningen en automatisch documentatie aan te maken, zorgen dat vooraf afgesproken en goedgekeurde procedures dwingend worden gevolgd.

Return Merchandise Authorization

Zorg ervoor dat geretourneerde producten niet verloren gaan in het magazijn. Met de SYSPRO Return Merchandise Authorization (RMA) oplossing kunt u snel retouren van klanten verwerken en de daaruit voortvloeiende corrigerende acties. Zoals ontvangst, omruilingen, cross-shipments, reparaties, afval en crediteringen, evenals kosten voor retouren en restocking activiteiten. Het is ook gekoppeld aan engineering change control voor kwaliteitsverbetering.

 

De voordelen van Lot Traceability

 • Traceert het onderdeel vanaf de ontvangst van materialen in de productie en tot aan de levering van het product en de voorraadtransactie registreert lot-/serienummerinformatie.
 • Traceert welke partijgestuurde artikelen zijn gebruikt om specifieke eindproducten in het productieproces te produceren.
 • Geschiedenis van traceerbare item transacties voor verantwoording en klantenservice follow-up.
 • Handmatige of automatische partijnummering per product of partij.
 • Optionele lot auto-depletion in uitgifte- en verkooptransacties.
 • Optionele lot tracering van component tot ouder.
 • Houdbaarheid en vervaldatum bijhouden.
 • Houdbaarheidsdatums worden opgenomen in berekeningen voor de materiaalbehoefteplanning.
 • Optionele volledige of steekproefsgewijze inspectie van partijen tijdens inkooporder- en werkorderontvangsten.
 • Koppeling van documentatie aan partijen met toepasselijke certificeringen, specificaties en kwaliteitsrapporten.
 • Bi-directionele lot queries en rapportage.
 • Controle en documentatie van afkeur.
 • Archivering van partij informatie.