Cloud ERP

Cloud ERP is een ERP systeem (Enterprise Resource Planning) dat draait op een platform “in de Cloud” in plaats van op een netwerk in eigen huis, wat de mogelijkheid geeft om de software via het internet te benaderen.

Hoe werkt Cloud ERP?

Met toenemende druk op organisaties om kosten te verlagen, productiviteit te verbeteren en groei te stimuleren door op nieuwe manieren verbinding te maken met de wereld, is het mobiele, schaalbare en toegankelijke karakter van cloudcomputing (dat overal en altijd gesynchroniseerde informatie biedt) een technologische doorbraak geworden en daarmee een vast onderdeel van het hedendaagse zakelijke landschap.

Een Cloud infrastructuur biedt gebruiksgemak, toegang, configureerbaarheid, schaalbaarheid en een vereenvoudigd update- en upgradeproces. Bovendien maakt de Cloud het eenvoudiger om gegevens uit verschillende systemen te integreren en vervolgens te delen, waardoor waardekansen voor het bedrijf en de klanten worden gecreëerd.

Redenen om voor Cloud ERP te kiezen

In plaats van dagen of zelfs weken te wachten op uw IT-afdeling om meer netwerk hardware en software aan te schaffen, kunt u met Cloud ERP zelf eenvoudig uitbreiden of inkrimpen. Net wat uw bedrijf nodig heeft, met een enkel telefoontje. Dit geeft u de mogelijkheid om klein te beginnen en nieuwe diensten en applicaties uit te proberen, wanneer u er klaar voor bent.

Waarom overstappen naar Cloud ERP-software?

 • Kostenbesparingen. Als u zich zorgen maakt over de impact op de cashflow van de kapitaaluitgave die nodig is om een on-premise ERP-project te starten.
 • Gemakkelijker te implementeren. Als u geen eigen infrastructuur wilt aanschaffen en onderhouden.
 • Flexibiliteit. Als u meerdere vestigingen wilt consolideren zonder de zorg en het risico van het opzetten van een eigen centrale vestiging.
 • Schaalbaarheid. Als u snel en eenvoudig wilt opschalen of afschalen, afhankelijk van uw behoefte op dat moment.
 • Ondersteunt mobiele en externe werknemers.

Waarom producerende bedrijven Cloud ERP overwegen?

Cloud ERP komt tegemoet aan de behoeften van productiebedrijven die de voordelen van een ERP-oplossing willen, maar geen hardware willen of kunnen aanschaffen en onderhouden of geen in-house IT-afdeling hebben.

Als fabrikant kunt u ook op zoek zijn naar manieren om de nieuwste Industrie 4.0-technologieën te gebruiken, zodat u uw fabrieksvloeren slimmer en efficiënter maakt en om meer flexibiliteit te creëren door verbinding te maken met leveranciers, klanten en de hele productie- en distributiewaardeketen. Door bestaande operaties en processen digitaal te maken met behulp van Cloud ERP kunt u niet alleen tijd en middelen besparen door automatisering, maar met behulp van technologieën als Machine Learning en Artificial Intelligence verkrijgt u ook voorspellende en realtime inzichten om nieuwe manieren te vinden om uw producten en diensten te differentiëren, supply chains te benutten en uw klanttevredenheid te verbeteren.

Voordelen van Cloud ERP Software

Snelle implementatie

U kunt snel aan de slag met nieuwe toepassingen, zonder de rompslomp en tijd die het kost om personeel binnen uw organisatie in te zetten om apparatuur te installeren en configureren. Dankzij de enorme capaciteit van de externe servers van uw Cloud provider kunnen veel toepassingen binnen enkele dagen, uren of zelfs minuten in gebruik worden genomen.

Eenvoudige mobiliteit

Altijd en overal toegang tot al uw gegevens via elk apparaat met internetmogelijkheden. Toegang tot alles op verzoek, of u nu een e-mail schrijft, een factuur verstuurt of KPI’s controleert, zo verbetert de bedrijfsproductiviteit.

Kostenvoordeel

Versnel de tijd om te profiteren zonder kapitaalinvesteringen vooraf met Cloud ERP. Verplaats de last van kapitaaluitgaven en voorkom onverwachte IT-kosten. In plaats van servers, opslag en koelsystemen aan te schaffen en te onderhouden, betaalt u overeenkomstig uw model, per gebruiker, per maand. En omdat alle kosten en diensten vanaf het begin worden meegerekend, zijn uw IT-uitgaven transparant.

Flexibiliteit

Cloud computing diensten kunnen op maat worden gemaakt voor uw zakelijke behoeften. U kiest de specifieke diensten die u nodig heeft en betaalt alleen voor de diensten die u gebruikt. Het toevoegen of verwijderen van functionaliteit, sites of individuele gebruikers is uiterst snel en eenvoudig en stelt u in staat om alleen het benodigde aantal units aan te schaffen.

Schaalbaarheid

In plaats van dagen, zelfs weken te wachten op uw IT-afdeling om meer netwerk hardware en software aan te schaffen, kunt u met Cloud ERP met één telefoontje uitbreiden of inkrimpen, wat uw bedrijf ook nodig heeft. Het geeft u de mogelijkheid om klein te beginnen en nieuwe diensten en applicaties uit te proberen, wanneer u er klaar voor bent.

Altijd beschikbaar

Als het gaat om het updaten van applicaties in de Cloud, is het niet nodig om het interne systeem plat te leggen. Updates worden naadloos in de Cloud afgehandeld, terwijl u gewoon doorgaat met uw dagelijkse werkzaamheden.

Beveiliging

Het strenge beveiligingsbeleid van Cloud computing is goed nieuws voor de veiligheid van uw bedrijfsgegevens. Van versleuteling, authenticatie en voorkoming van gegevensverlies via back-ups en gerepliceerde datacenters tot bescherming tegen malware en de nieuwste software updates. Cloud computing houdt uw kritieke gegevens veilig.

Gemoedsrust

Cloud ERP neemt de stress en bedrijfspijn weg die gepaard gaan met het onderhouden en ontwikkelen van applicaties op locatie. U kunt zich gerustgesteld voelen in de wetenschap dat uw bedrijfskritische systemen zorgvuldig worden onderhouden, met de juiste vaardigheden.

Digitale transformatie

Als uw onderneming digitaal wil gaan werken, kan de implementatie van nieuwe en vaak complexe bedrijfssystemen vragen oproepen over: kosten, implementatietijd, leercurve van medewerkers en hoe snel ROI kan worden bereikt. Om deze nieuwe doelen en doelstellingen te bereiken, heeft u een nieuw technologieplatform nodig: Cloud ERP.

Belangrijkste Cloud ERP-overwegingen

 • Tenancy
  • Single-tenancy verwijst naar een configuratie waarin elke klant zijn eigen onderliggende applicatiebronnen heeft. In tegenstelling tot multi-tenancy waar alle klanten dezelfde onderliggende bronnen delen. Tenancy is in de eerste plaats een kwestie voor de hostingprovider, niet voor de klant. Met een single-tenant toepassing kan elke klant zijn uniciteit behouden en alleen upgraden wanneer hij daartoe besluit. Omdat elke instantie uniek is, kunnen specifieke aanpassingen voor klanten worden gedaan en door middel van upgrades worden gehandhaafd.
  • Multi-tenancy betekent dat alle klanten dezelfde applicatie-upgrades en -verbeteringen op hetzelfde moment krijgen, of ze dat nu willen of niet. Voor complexe bedrijfsoplossingen zoals ERP is dit niet geschikt of wenselijk.
 • Veiligheid en integriteit. Aanbieders van Cloudinfrastructuur en -diensten weten dat hun bedrijf sterk afhankelijk is van hun reputatie als veilige rentmeesters van de belangrijkste bedrijfsmiddelen van klanten. Als gevolg hiervan biedt Cloudopslag een beveiligingsniveau dat de beste bedrijfsbeveiliging evenaart en de beveiligingsniveaus en -praktijken binnen de meeste organisaties ver overstijgt. De integriteit van toepassingen wordt door Cloudaanbieders beveiligd door middel van identiteits- en toegangsbeheer. De belangrijkste Cloudproviders hebben over de hele wereld teams in dienst die zich richten op het verbeteren van de beveiliging en het verminderen van potentiële risico’s. Zeer strikte niveaus van beveiliging en compliance zorgen ervoor dat informatie wordt beschermd en bedrijfsrisico’s worden beperkt.
 • Governance en compliance. Governance en compliance hebben veel aandacht gekregen in zowel de zakelijke gebruikersgemeenschap als de Cloudprovidersgemeenschap. Hoewel veel bedrijven hun eigen governance- en complianceprogramma’s moeten hebben, hanteren Cloudaanbieders strenge normen voor compliance en controleerbaarheid die veel internationale regelgevingsvereisten ondersteunen, zoals bijvoorbeeld GDPR, CCPA en HIPAA.

Cloud ERP-implementatiemodellen

On-Premise   Managed Service provider (MSP)Cloud of SaaS (Software as a Service)
Hardware
Aangeschaft en onderhouden door de klant

Software
Gelicentieerd door klant

Vaardigheden
IT-vaardigheden voor het installeren, configureren en onderhouden van systemen


Kosten
Kapitaalkosten voor hardware

Hardware upgrades

Aanloopkosten softwarelicenties

Jaarlijkse onderhoudskosten voor software

IT-middelen


Hardware
Aangeschaft en onderhouden door MSP

Software
Gelicentieerd door klant
 
Vaardigheden
Geleverd door MSP


Kosten
Maandelijkse huur van hardware

Geen upgrade kosten (inbegrepen in huur)

Upfront software licentie kosten

Software jaarlijkse onderhoudskosten
Hardware
Cloud provider verantwoordelijk

Software
Software gelicenseerd op maandelijkse basis

Vaardigheden
Geleverd door Cloud provider


Kosten
Maandelijkse huur van hardware

Geen upgrade kosten (inbegrepen in huur)

Upfront softwarelicentiekosten

Software is een reguliere (d.w.z. maandelijkse, jaarlijkse) operationele kostenpost

Geen jaarlijkse onderhoudskosten (inbegrepen in huur)