ERP Security ontwikkeld om aan uw branchebehoeften te voldoen

ERP security maatregelen kunnen zo eenvoudig of nauwkeurig worden geconfigureerd als uw besturingsomgeving vereist.

Nu ERP systemen, zoals SYSPRO, de kern van het bedrijf worden, is het zorgen voor voldoende overzicht en controle van transacties en operaties van cruciaal belang. De functionaliteit voor governance, risc & compliance van SYSPRO biedt organisaties de mogelijkheid om informatiestromen en zakelijke transacties te bewaken en te documenteren, om veranderingen waar te nemen en te voorkomen dat die het risico vergroten de bedrijfsvoering in gevaar te brengen.

Ongeacht de geldende bedrijfsregelgeving waarmee een bedrijf te maken heeft, kan SYSPRO de nodige controles bieden voor de scheiding van taken, integriteit van de activiteiten en controleerbaarheid om te voldoen aan de wettelijke vereisten.

supply-chain-optimization-erp-software

Business Security Software

SYSPRO’s security management features vallen in vier dimensies, waardoor u volledig inzicht krijgt in transactiegegevens voor sleutelcodes, zoals: magazijn, banken, verkopers, grootboek, etc.

Toegangsniveaus

SYSPRO bevat een aantal faciliteiten die gericht zijn op het voorkomen van ongeoorloofde toegang en het waarborgen van authenticatie. Standaard beveiligingsfuncties zijn onder meer wachtwoordbeheer en voorzieningen voor groeps- en operatoronderhoud. Beheerders kunnen ook de toegang tot bepaalde bedrijfsprocessen, bedrijven, modules, menu’s en programmafuncties en -activiteiten regelen.

Controles

Dankzij Company-wide set-up kan SYSPRO worden aangepast aan de besturingsvereisten van uw bedrijf. Controles inclusief:

  • Operators
  • Groups
  • Roles
  • Passwords
  • Set-up options
  • Power tailoring functionality
  • Electronic signatures
  • Process modelling
  • Workflow

Monitoring

Hiermee kunnen waarnemers zich bewust zijn van de status van een systeem, zodat actie kan worden ondernomen als er wijzigingen of onregelmatigheden optreden. De monitoringfuncties van SYSPRO omvatten dashboards die een visuele indicatie geven van wat er gebeurt, evenals systemen die kunnen worden geautomatiseerd, zodat continue controle van controles kan worden geïmplementeerd.

Audits

Samen met risico- en compliancebeheer is de rol van auditing het analyseren en beoordelen van bedrijfsgegevens, transacties en processen en het verschaffen van inzicht en aanbevelingen voor wijzigingen, evenals het melden van inbreuken op beleid en procedures. Wijzigingsjournalen van stamgegevens en transactionele audittrails bieden records van gegevenswijzigingen en de verantwoordelijke gebruikers. De logging functie biedt een auditspoor van gebruikerstoegang en verwerkingsactiviteiten.