Warehouse Management: levert een aanzienlijke verbetering van de nauwkeurigheid, productiviteit en efficiëntie op

Met Warehouse Management Software (WMS) van SYSPRO zorgt u ervoor dat goederen en materialen zich bevinden waar ze moeten zijn, just-in-time (JIT) op basis van de vraag op de werkvloer worden afgeleverd, conform de voorschriften worden opgeslagen en vervolgens nauwkeurig worden verzameld voor verzending naar de klant.

Als u niet beschikt over een Warehouse Management System dat is aangesloten op uw Enterprise Resource Management (ERP)-softwareplatform, laat u mogelijk geld liggen. De kans is groot dat u geen realtime inzicht hebt in welke goederen en materialen beschikbaar zijn, op welke locaties, waardoor verkoopcitaten een echte uitdaging vormen. Uw pick- en put-away processen zijn inefficiënt, u loopt compliance risico’s en uw out-of-stock cijfers schaden de klanttevredenheid om nog maar te zwijgen over onnauwkeurige leveringen. Ondertussen beheert u meer SKU’s dan ooit tevoren.

Klinkt dat bekend? Ontdek hoe de Warehouse Management Solution (WMS) voor SYSPRO uw voorraad- en orderafhandelingsactiviteiten moderniseert, waardoor de nauwkeurigheid, productiviteit en efficiëntie aanzienlijk toenemen.

Het gebruik van een ERP-systeem helpt bij een aantal doelstellingen

Verhoging van de productiviteit en verlaging van de kosten door verlies binnen het bedrijf tot een minimum te beperken.

97.5%

Order Fulfillment
“The SYSPRO ERP system is bringing in much greater levels of visibility and stock control. For our customers, it will enhance our service levels and overall satisfaction.”
Hazel Barton – Fiddes Payne, Financial Controller

Integration-Automation-Desktop-website

Redenen om voor WMS voor SYSPRO te kiezen:

Sneller leveren met geavanceerde workflow automatisering

WMS van SYSPRO geeft u niet alleen maar inzicht in de locatie en verplaatsing van voorraden. Met behulp van geavanceerde workflowtechnologie kunt u krachtige, op regels gebaseerde automatisering inzetten om just-in-time leveringen te ondersteunen, producten met houdbaarheidsdatums te beheren of bepaalde zendingen in een bepaalde volgorde te plaatsen.Bovendien creëert het Warehouse Management System van SYSPRO een model van uw magazijnomgeving en beveelt het acties aan op basis van een aantal factoren, waaronder: de capaciteit en zone van baklocaties, de toegankelijkheid, het volume en de gewichtsbeperkingen van vorkheftrucks en de fysieke magazijnomgevingen & -activiteit.Een magazijnbeheersysteem kan bijvoorbeeld worden ingesteld voor zeer eenvoudige “chaos binning” of geavanceerde prioriteit gebaseerde zone binning met alle niveaus daartussen.

Gestroomlijnd voorraad verzamelen en volgen

WMS van SYSPRO biedt een aantal opties voor het verwerken van transacties. Gebruik desktopcomputers of mobiele apparaten met of zonder touchscreen voor het invoeren en bevragen met behulp van radiofrequente (RFID) technologie, zoals handheld of op een vorkheftruck gemonteerde apparaten met barcodelezers. Met behulp van RFID-gegevens worden de voorraadgegevens onmiddellijk bijgewerkt en online gevalideerd, zodat de juiste voorraad en containers volgens de instructies worden geselecteerd.

Bovendien kunt u met SYSPRO’s barcodetoepassing zorgen voor nauwkeurige voorraadetikettering en inventarisatietransacties bij de bron vastleggen, zodat u geen dubbele gegevens hoeft vast te leggen. Barcodes kunnen worden vastgelegd met behulp van desktop-, touchscreen-, radiofrequentie- en batchscanners voor alle soorten transacties. Operators kunnen in combinatie met het scannen van streepjescodes op een picklijst selecteren, waardoor potentiële fouten worden verminderd.

Verkrijg inzicht in vraag en aanbod

De opname van bronnen van vraag en aanbod is configureerbaar en diverse rapporten en gerelateerde beoordelingsprogramma’s maken het mogelijk om gemakkelijk potentiële overvoorraden te identificeren en voorgestelde acties naadloos uit te voeren. Met realtime controle over grondstoffen, gebruik en de bijbehorende kosten, kunt u het werk van jaarlijkse inventariscontroles elimineren.

Minimaliseer verspilling met lot-sizing regels

Met WMS van SYSPRO kunt u lot-sizing regels implementeren voor ingekochte en geproduceerde artikelen met behulp van orderbeleid per voorraadcode. Standaard analyses, zoals de Inventory Exception en de MRP Potential Oversupplies rapporten, helpen u overtollige voorraad en mogelijke problemen met uw lot-sizing technieken te identificeren.

Verbeter de nauwkeurigheid van prognoses

De nauwkeurigheid van de prognoses hangt niet alleen af van de regelmatige evaluatie van de prognosefout, maar ook van de integriteit en de aard van de brongegevens. In SYSPRO wordt de prognosenauwkeurigheid verbeterd door de mogelijkheid om uitschieters automatisch te filteren en aan te passen, maar ook om de prognosebasisgegevens handmatig aan te passen voor kwantitatieve en kwalitatieve factoren. Ook verloren verkopen kunnen in het vraagprofiel worden opgenomen.

Bovendien kunt u met SYSPRO’s proxyfunctionaliteit een voorraadprognose maken voor nieuwe producten op basis van de verkoopgeschiedenis van soortgelijke producten. Dit kan bijzonder nuttig zijn in sectoren waar de levenscyclus van producten kort is.

Voorraaduitgifte beheren

Afhankelijk van uw bedrijf kunt u met SYSPRO ERP verschillende inventarisatiemethoden gebruiken. Deze omvatten:

  • Invoer van verkooporders, point-of-sale en vrijgave van backorders
  • Uitgifte van voorraad aan onderhanden werk
  • Backflushing: door een gereed product in voorraad te nemen, worden de componenten automatisch geregistreerd als uitgeput, zodat artikelen op afroep beschikbaar zijn.

Voorraadaanvulling stroomlijnen en voorraaduitval minimaliseren

Het handhaven van de juiste voorraadniveaus is essentieel voor zowel de klantenservice als de winstgevendheid. SYSPRO biedt veel van de standaardprocessen en -regels om voorraadaanvulling te automatiseren en te beheren. Stel een standaard orderbeleid in voor het hele bedrijf of maak een uniek beleid voor verschillende magazijnen.

Met SYSPRO kunt u eenvoudig rekening houden met doorlooptijden voor ingekochte en geproduceerde artikelen, evenals met inkoop- en batchingregels, waaronder partij voor partij, vaste tijdsperiode en minimale/maximale hoeveelheden.

Laten we samenwerken om positieve verandering in uw bedrijf te creëren

Neem contact op met ons om te ontdekken hoe SYSPRO u en uw bedrijf vandaag nog kan helpen.