Internet of Things (IoT): digitale transformatie mogelijk maken voor productiebedrijven

Internet of Things (IoT) met ERP

Het Internet of Things (IoT) is het concept om elk apparaat met een aan/uit-schakelaar te verbinden met internet en/of met elkaar. Om zo een ​​netwerk te creëren van fysieke apparaten, voertuigen, huishoudelijke apparaten en andere items die zijn ingebed in: elektronica , software, sensoren, actuatoren en netwerkconnectiviteit. IoT stelt objecten in staat om verbinding te maken en gegevens uit te wisselen.

Als u een ERP-oplossing (Enterprise Resource Solution) overweegt en u wilt profiteren van de kracht van het industriële Internet of Things, dan stelt het SYSPRO ERP ecosysteem uw bedrijf in staat om nieuwe technologieën te benutten en uw Blue-Sky ideeën werkelijkheid te laten worden.

De voordelen van Internet of Things (IoT) voor de industrie:

Digitaliseren en stroomlijnen van activiteiten

Strategisch inkoopbeleid kan het aanvraagproces beheersen en inkoopactiviteiten afstemmen op de strategische doelen van de organisatie. Door de processen en het beleid die betrekking hebben op de inkoop van goederen en diensten tijdens uw inkoopcyclus beter te beheren, met de mogelijkheid van voorkeursleveranciers van SYSPRO, kunt u: uw inkooprisico verkleinen, het inkoopbeheer verbeteren en uiteindelijk kostenbesparingen realiseren.

Verbeter customerservice

Deze gegevens stellen bedrijven in staat om inefficiënties en problemen sneller op te sporen, wat tijd en geld bespaart. Het kan automatisering en business intelligence-inspanningen ondersteunen die optimale bedrijfsprestaties stimuleren en uiteindelijk een betere service aan hun klanten leveren.

Analyseer data sneller, met grotere nauwkeurigheid

Door AI, met name machine learning, op te nemen in hun IoT-toepassingen, kunnen deze technologieën automatisch patronen identificeren en afwijkingen detecteren van de sensoren en gegevens die door de machines worden gegenereerd, zoals: temperatuur, druk, vochtigheid, luchtkwaliteit, trillingen en geluid. Bedrijven ontdekken dat machine learning aanzienlijke voordelen heeft ten opzichte van traditionele zakelijke tools voor het analyseren van IoT-gegevens, waaronder de mogelijkheid om 20 keer eerder operationele voorspellingen te doen en met veel grotere nauwkeurigheid.

Verbeter quality control en traceability

Technologie zoals RFID-chips en IoT-sensoren in voorraad biedt een groot potentieel voor kwaliteitscontrole, duurzame traceerbaarheid en algehele efficiency van de toeleveringsketen. Het verbeteren en automatiseren van het proces van voorraadbeheer tot levering, alles realtime en zonder menselijke tussenkomst. Door de kracht van Artificial Intelligence samen met IoT te benutten, wordt de gebruikerservaring van e-commerce verbeterd: van productaanbevelingen en selecties tot efficiëntere levering.

Blijf verbonden en blijf op de hoogte

Met het Industrial Internet of Things (IIoT)kunnen individuele artikelen, dozen, pallets, containers en voertuigen worden uitgerust met auto-identificatietags en worden gekoppeld aan GPS verbindingen om de locatie en beweging continu bij te werken.

Belangrijkste toepassingen van IoT voor de industrie

  • Verbind IoT in het magazijn en AI met e-commerceplatforms om de gebruikerservaring van de klant te verbeteren en de dienstverlening te verbeteren.
  • Stroomlijn en automatiseer bedrijfsprocessen door automatisch business intelligence en waarschuwingen rechtstreeks aan operators en serviceagenten te sturen.
  • Voorraad in het magazijn is beter realtime te beheren met behulp van IoT-sensoren om inkomende en uitgaande artikelen te bewaken en te volgen. Zo wordt de traceerbaarheid in de hele toeleveringsketen verbeterd en de is behoefte aan menselijke tussenkomst aanzienlijk verminderd.
  • Met The Industrial Internet of Things kunnen individuele artikelen, dozen, pallets, containers en voertuigen worden uitgerust met auto-identificatietags en worden gekoppeld aan GPS verbindingen om de locatie en beweging continu bij te werken.
  • Manufacturing Operations Management-systemen omarmen de Industrial Internet of Things technologie om nauwkeuriger toezicht op meer parameters en een meer geavanceerde controle van processen en kwaliteit mogelijk te maken.

SYSPRO’s IoT platform

SYSPRO heeft de middelen om te communiceren met het Internet of Things door het gebruik van RESTful API’s. Binnen de Microsoft Azure-hub kunt u telemetrie sensorgegevens van uw IoT-apparaten verbinden met SYSPRO met behulp van SYSPRO’s RESTful API’s. Dit biedt u de integratiemogelijkheden van uw apparaten om de belangrijkste berichten te verzenden die de workflows voor transacties binnen uw ERP zullen starten:

Device Management Service

SYSPRO heeft Azure’s IoT Hub gebruikt om een ​​beheerservice te leveren voor al uw IoT-apparaten. De Device Management service maakt verbinding met al uw IoT-apparaten, verspreid over de hele wereld, en biedt een uniforme en centrale locatie waar apparaten kunnen worden geconfigureerd, in- of uitgeschakeld, instellingen kunnen worden gewijzigd en zelfs firmware kunnen worden bijgewerkt, allemaal zonder het kantoor te verlaten.

Message Management Service

SYSPRO biedt een messaging management service om de enorme hoeveelheid berichten te beheren die elk uur vanaf uw IoT-apparaten worden verzonden. Door gebruik te maken van Azure IoT-berichtenbeheer, communiceert deze service met apparaten en worden gegevens overgedragen naar de IoT Data Storage Database en naar de SYSPRO Core Database met behulp van een robuuste message queue.

Data Storage Service

SYSPRO’s AI-infrastructuur wordt gebruikt om een ​​ IoT Data Mining Service te bieden, waarbij de veelheid aan verzonden gegevens wordt samengevoegd en geanalyseerd. De informatie wordt aangeboden in een gestructureerd, relevant en zinvol formaat dat kan worden gebruikt om analyse, inzicht en trends te bieden en nauwkeurige en realtime besluitvorming.

Data Mining Service

Met IoT-apparaten verspreid over de hele wereld, die elk uur terabytes aan gegevens over een langere tijd verzenden, biedt SYSPRO een hoogwaardige IoT-gegevensopslagservice. Voor primaire cloudopslag gebruiken we Azure’s COSMOS-database die een lage latentie biedt, met een hoge betrouwbaarheid en SLA’s biedt die geen enkele andere database-engine kan evenaren.

SYSPRO is een wereldleider in ERP

Maakt positieve disruptie in bedrijven mogelijk, wat leidt tot echte innovatie die waarde toevoegt aan uw bedrijf.