Factory meets Factory

Datum: 27 juni 2023

Welkom bij Factory meets Factory, hét event voor productiebedrijven.

Ons jaarlijkse event Factory meets Factory komt er weer aan! Noteer 27 juni in uw agenda en meld u aan. Net als andere jaren op de vertrouwde locatie in de Prodentfabriek in Amersfoort.

Een dag in het teken van en vóór producerende bedrijven

Met in de ochtend diverse inspiratiesessies waar experts u informeren over diverse actuele uitdagingen waar u als productiebedrijf mee te maken heeft. In de middag heeft u de keuze uit verschillende breakoutsessies, waarin onze klanten u vertellen hoe zij zijn omgegaan met de diverse uitdagingen en welke digitaliseringsslagen zij maken en gemaakt hebben om succesvol en efficiënt te produceren. Of u brengt een bezoek aan een expertsessie, waarin u middels diverse demo’s de mogelijkheid krijgt om kennis te maken met de standaard oplossingen waar onze klanten mee werken om hun Supply Chain zo efficiënt mogelijk te laten draaien. En natuurlijk kunt u op het beursplein diverse specialisten spreken. De keuze is aan u.

Producerende bedrijven vertellen hun verhaal, verschillende demo’s en inspiratiesessies

Hoe kunnen productiebedrijven ervoor zorgen dat ze verduurzamen en toch slim en succesvol produceren? Hoe zorgen ze ervoor dat ze beter en efficiënter hun productieproces laten draaien en zo kunnen inspelen op de steeds veeleisendere klantwensen? Hoe kunnen zij voldoen aan wet- en regelgeving (zoals bijvoorbeeld traceerbaarheid van grondstoffen)? Hoe tackelen ze externe invloeden die het productieproces beïnvloeden, zoals: schaarste aan personeel en grondstoffen, maar ook de hoge energie en grondstofprijzen? Hoe gaan ze om met eventuele tekorten aan voorraden waardoor de leverbetrouwbaarheid in het gedrang komt? Digitalisering is key, maar hoe zorgt u ervoor dat alle processen goed op elkaar aansluiten? En welke risico’s loopt een productiebedrijf nu echt op het gebied van Cybersecurity?

Een groot aantal productiebedrijven houden zich bezig met bovenstaande vragen en hebben maar al te goed door dat de wereld om ons heen in rap tempo veranderd. Zij innoveren, verduurzamen en digitaliseren hun productieprocessen, waar andere bedrijven nog wat terughoudend zijn. Kom naar Factory meets Factory en hoor en leer van andere producerende bedrijven hoe zij dit aanpakken. Kennis delen, daar draait ’t om!

Natuurlijk hebben we ook dit jaar weer een boordevol programma voor u. In de ochtend hoort u van diverse experts en onze klanten hun verhaal over hoe zij omgaan met duurzaamheid, waar ze kansen in de markt zien en hierop inspelen en hoe digitalisering bijdraagt aan het bereiken van doelen en nog veel meer. Met maar liefst 12 sessies is er keuze genoeg!

Wat kunt u verwachten?

Factory meets:

Driessen Group of Companies/ Callowfit

Succesvol ondernemen met goed, gezond, bewust én lekker eten

De Driessen Group of Companies gelooft in de toekomst van de levensmiddelenindustrie en in de ontwikkeling van goede, betaalbare én duurzame voeding om de alsmaar groeiende wereldbevolking te voeden. Eén van haar bedrijven is Callowfit. Het was nog niet zo lang geleden een merk voor sportvoeding en zag een uitdaging om goed, gezond en bewust eten ook lekker te maken. Dat is gelukt! Inmiddels veroveren de Callowfit sauzen de schappen van de supermarkten en de tafels van vele consumenten, en zelfs tot in het Midden-Oosten! Piet Driessen (CEO Callowfit en owner Driessen Group of Companies) neemt u mee in de geschiedenis, visie en ambities van het bedrijf, de groei die ze doormaken en tegen welke uitdagen zij aanlopen en liepen. Eén van de uitdagingen was dat de ERP software van Callowfit onvoldoende in staat was om de om de groei verder te faciliteren. Vorig jaar is besloten ook voor Callowfit Exact Globe als ERP te implementeren. Callowfit heeft hiermee niet alleen een efficiency slag gemaakt maar kan nu u ook verder doorgroeien. Dat bleek een goede zet geweest toen ineens Jumbo aanklopte.

Siemens Digital Industries Software

Spreker: Patrick Fokke (Vice President Benelux). Verdere info over deze sessie volgt z.s.m.

Pieter Cobelens

Oorlog in Oekraïne; hoe hangt de vlag ervoor en wat betekent dit voor de cyberveiligheid van Nederland?

De oorlog duurt nu al meer dan een jaar, welke rol speelde cyber daarin en wat kunnen we verwachten? “Wordt de oorlog in Oekraïne de aanjager voor het sneller cyberveilig maken van Nederland? Wat voor gevolgen heeft het voor de deelnemers gehad en wat hebben ze eraan gedaan? Waar begint/eindigt de verantwoordelijkheid van de overheid en wat doet u er aan als privé persoon en ondernemer?“ drs. Pieter Cobelens Generaal-majoor (b.d.) en oud directeur MIVD heeft een lange staat van dienst bij defensie. Daar ontstond zijn interesse in Cybersecurity. Als strategisch adviseur is hij met regelmaat in diverse TV programma’s te gast om zijn kennis te delen op het gebied van Cybersecurity. Vandaag deelt hij zijn kennis met u.

Praktijksessies in de middag: 

Realtime inzicht in de voortgang van uw productieproces

Factory meets Delarange Cosmetics

Delarange Cosmetics creëert, ontwikkelt en produceert kwalitatieve verzorgende cosmetica en medische hulpmiddelen voor diverse private labels en merken. Peter Moolhuizen (Director Operations) vertelt in deze sessie hoe Delarange Cosmetics de werkvloer met Factory Floor Control aan het digitaliseren is, met als doelstelling realtime inzicht in de voortgang van het productieproces. Zodat een actueel beeld wordt verkregen in de verbruikte uren ten opzichte van de geplande productietijd (OEE). Ook het borgen van hun kwaliteitsprocessen, vanwege wet- en regelgeving (BRC / GMP) wil men efficiënter digitaliseren en het gebruik van geprinte documenten op de werkvloer sterk verminderen.

Digitale verwerking van facturen, onkosten, declaraties en bonnetjes

Factory meets Eskens Group

Eskens Group, met vestigingen in meerdere Europese landen, is een technische onderneming die een aantal Europese (verf)machinefabrikanten vertegenwoordigt. Ze verkopen hoogwaardige machines en hebben een eigen lokale voorraad onderdelen en verlenen service. André van Santen, Controller bij Eskens en Vinçon Estourgie van Scan Sys vertellen in deze sessie hoe zij met een standaard oplossing, die geïntegreerd is met Exact gebruikmaken van de gegevens uit de Exact administratie. Inkomende facturen in binnen- en buitenland worden al geruime tijd automatisch verwerkt. Het controleren en verwerken van declaraties van medewerkers is nu ook gedigitaliseerd. Dit bespaart Eskens een hoop administratieve rompslomp, het is minder foutgevoelig en bovendien kunnen zij hun medewerkers nu efficiënter inzetten.

Alle informatie uit uw systemen inzichtelijk in een dashboard of rapportage

Factory meets N.M. Heilig B.V.

Wat doet u als belangrijke informatie niet beschikbaar is en u een beslissing moet nemen? De kans is groot dat u uw onderbuikgevoel of een Excel bestand raadpleegt en dus uitgaat van aannames. Omdat het echte inzicht ontbreekt (data is niet altijd volledig is of niet realtime). Met de operational intelligence software van Sumatra, haalt u de informatie uit uw eigen systemen en wordt dit in één oogopslag in een heldere rapportage inzichtelijk gemaakt. Zo bent u in staat bent om op basis van feiten de juiste beslissingen te nemen, nu en in de toekomst. N.M. Heilig B.V.  ontwerpt, produceert en levert service en onderhoud op tailor-made machines voor bulk handling en recycling technieken. Sandra Boonacker (Process Controller) vertelt in deze sessie hoe zij Operationeel Intelligence inzet binnen hun organisatie en op deze manier grip houdt op hun projecten en onderliggende productieprocessen en budgetinformatie.

Het gemak van het automatiseren van processen

Factory meets EPR Partner

EPR produceert high-tech elektronica. De complexiteit van de producten en branche werkt ook door in de processen. Vorig jaar bezocht EPR het FMF event en hoorde van Toray Advanced Composites de vele mogelijkheden van de software van Orbis. Zo is het balletje gaan rollen en worden er nu bij EPR diverse logistieke processen op de achtergrond gecontroleerd, geïntegreerd en geautomatiseerd. Ook worden er inmiddels veel stamgegevens automatisch gecontroleerd op juistheid, waardoor fouten worden voorkomen. Jeroen Voets (Manager Quality en IT) neemt u mee in de uitdagingen van de high-tech industry en de besturing van hun processen, de oplossingen die met Orbis zijn ingericht en welke voordelen dat EPR gebracht heeft. Tot slot zal Jeroen ook toelichten hoe hij ook zelf aan de slag is gegaan met Orbis.

Proactief service verlenen met Exact Service Management

Factory meets Ultrapak

Ultrapak is dé leverancier van hoogwaardige SEALPAC® verpakkingslijnen voor de BENELUX. SEALPAC® produceert o.a. traysealers, thermoformers, ontnesters en dekselaars. Daarnaast zijn ze leverancier van vacuümverpakkingsmachines en end of line machines als checkwegers, metaaldetectoren en Xray. Op basis van kennis en 30 jaar ervaring biedt Ultrapak machines en systemen, die perfect aansluiten op de klantbehoefte in met name de voedingsmiddelenindustrie. Ultrapak levert, installeert en onderhoudt de machines en systemen en blijft zich onderscheiden door uitstekende service. Frank Benus (Algemeen Directeur) en Tina Vink (Service Planner) vertellen in deze sessie hoe zij meer inzicht hebben verkregen in de service historie per machine, hoe zij effectief omgaan met de tijd van hun monteurs door het  gebruik van het Exact planbord en door de digitale werkbon accuraat hun klanten kunnen factureren.

Uw voorraad realtime inzichtelijk en up to date

Factory meets Bevela

Met Exact WMS heeft u grip op al uw goederenbewegingen met behulp van barcodescanning. U registreert eenvoudig magazijn transacties, zoals ontvangsten, orderpicken, tellingen en verplaatsingen, maar ook productie uitgiftes en productie ontvangsten. De scanacties op de werkvloer worden automatisch verwerkt in Exact Globe, zo beschikt u altijd over betrouwbare voorraadinformatie.  Jacco Keessen (Financieel Directeur) van Bevela vertelt u in deze sessie welke voordelen zij bereikt hebben met voorraadscanning. Doordat de maatwerk WMS oplossing niet voldeed en het voor Bevela een uitdaging is om de voorraad op meerdere locaties onder controle te hebben, zochten ze naar een passende standaard oplossing voor hun processen. Tot slot vertelt hij welke ambities het bedrijf heeft en hoe de oplossingen waar ze gebruik van maken hierop aansluiten.

Het digitaliseren en efficiënter maken van uw supply chain

In deze sessie hoort u alles over het digitaliseren en efficiënter maken van uw supply chain met behulp van de krachtige combinatie van Opcenter APS als schedulingsoplossing en Factory Floor Control voor het digitaliseren van uw werkvloer.

Van maatwerk naar standaard software op de werkvloer

Factory meets Knapen Trailers

Knapen Trailers produceert schuifvloer trailers en is in haar segment een toonaangevende speler in Europa geworden. Let maar eens op de snelweg hoe vaak u een Knapen trailer passeert! Voor Knapen is een accurate voorraad van essentieel belang. Een grote uitdaging was het verbruik van onderdelen en halffabricaten in productie. Het bijhouden op papieren formulieren is tijdrovend, onnauwkeurig en foutgevoelig. Knapen Trailers had daarom als doelstelling de processen in productie verregaand te digitaliseren en om de gegevens geautomatiseerd en realtime te verwerken in Exact. Dat leek nog niet zo gemakkelijk als gedacht. Mart van Breemen (Applicatie Manager) vertelt in deze sessie waarom ze besloten hebben om van maatwerk software af te stappen en te kiezen voor de standaard Software van Factory Floor Control voor het digitaliseren van hun werkvloer. Hij zal u meenemen in de uitdagingen van Knapen Trailers, hun aanpak voor een nieuwe Shop Floor oplossing, zijn eerste ervaringen met Factory Floor Control en de ambities voor de verdere mogelijkheden van deze oplossing.

Closed Loop planning, scheduling & execution in een notendop

De best presterende bedrijven maken gebruik van realtime productie gegevens om effecten van wijzigingen te voorspellen en processen op elkaar af te stemmen. Zij integreren hun productieplanning en scheduling met hun ERP en digitaliseren hun werkvloer. Zo zijn ze instaat om de beslissingen te nemen op basis van: de laatst bekende status van de planning en verkopen, de productievoortgang en te vergelijken met de planning. BrainSys laat u in deze sessie zien hoe uw ERP systeem geïntegreerd met Opcenter APS en in combinatie met Factory Floor control ervoor zorgt dat u een closed loop planning, scheduling en execution oplossing in handen heeft.

Hou deze pagina in de gaten en volg ons op LinkedIn voor de laatste info! Benieuwd? Bekijk hier de aftermovie van vorig jaar.