Waarom uw ERP in de Cloud?

In 2020 zijn organisaties zich er veel meer van bewust geworden dat applicaties in de Cloud kunnen draaien. Het is niet langer vanzelfsprekend dat al uw bedrijfssoftware op een server in uw kantoren moet draaien. Het argument tegen Cloud software dat luidt “als het niet on-premise is dan heb ik er geen controle over” is ontkracht door de opkomst van enorme bedrijven die al hun applicaties in de Cloud draaien (denk aan Amazon, General Electric, United Airlines). Als het ERP-systeem dat u gebruikt als de ruggengraat van uw bedrijf kan worden gemigreerd naar de Cloud, wat moet u dan doen om die overstap te rechtvaardigen?

Hoe de cloud groeit in 2020

Kijk maar naar de cijfers in de markt voor Cloud computing:

  • De markt voor publieke Cloud computing kan tegen het einde van 2020 meer dan 266 miljard dollar bedragen, een stijging van 17% ten opzichte van 2019. (Bron: Gartner)
  • Tegen het einde van 2020 zal naar schatting 67% van de software-infrastructuur van ondernemingen Cloud gebaseerd zijn. (Bron: Sys Group)
  • 85% van de bedrijven wereldwijd maakt al gebruik van Cloud technologie om informatie op te slaan. (Bron: Sys Group)

Wat betekent een overstap naar de Cloud?

Met cloud software koopt de gebruiker de software niet. Het is meer een soort huur. Het idee om maandelijks abonnementskosten te betalen lijkt in eerste instantie misschien duur, maar het is een model met aanzienlijke besparingen in termen van tijd en geld.

Lage initiële kosten

In tegenstelling tot traditionele on-premise oplossingen, hebben Cloud-oplossingen zeer lage initiële kosten. Er zijn geen grote softwarelicentiekosten, alleen een maandelijks abonnement, en de tijd en het geld dat wordt besteed aan aanpassing en implementatie wordt drastisch verminderd.

Betaal naar gebruik

Cloud software biedt u het voordeel van voorspelbare kosten, zowel voor het abonnement als (tot op zekere hoogte) voor het beheer. Zelfs wanneer u schaalt, kunt u een duidelijk idee hebben van wat uw kosten zullen zijn. Dit maakt een veel nauwkeurigere budgettering mogelijk, vooral in vergelijking met de kosten van interne IT om upgrades te beheren en problemen aan te pakken voor een eigen instantie.

Snellere tijd om te profiteren

Met behulp van de Cloud wordt uw ERP-applicatie geïnstalleerd zodra u zich aanmeldt. Er is weinig tijd nodig voor het installeren van software op uw systemen, wat betekent dat er zeer weinig downtime is van aankoop tot gebruik. U en uw ERP-implementator kunnen vanaf het begin beginnen met het klaarmaken van het systeem, zonder te wachten. Zo worden de tijd en kosten in verband met de implementatie van ERP-software sterk verminderd, omdat de tijd die vroeger werd besteed aan het installeren en configureren van uw nieuwe software nu kan worden gebruikt om die software aan het werk te zetten.

Probleemloze upgrades

Een van de grootste terugkerende kosten van on-premise oplossingen is de noodzaak om upgrades te beheren en licenties voor nieuwe versies van hun ERP-software aan te schaffen om toegang te krijgen tot nieuwe functies en diensten. Cloud gebruikers hoeven zich daar geen zorgen over te maken. De leverancier is verantwoordelijk voor fixes, patches en upgrades. En de kosten van deze diensten moeten worden opgenomen in de maandelijkse abonnementskosten. In de meeste gevallen bedragen deze abonnementskosten veel minder dan frequente upgrades van het volledige pakket. Met ingebouwde upgrades en onderhoud profiteert u van minder downtime en lagere IT-kosten, aangezien de leverancier en niet uw IT-afdeling verantwoordelijk is voor het handhaven van de betrouwbaarheid en het afgesproken serviceniveau.

Flexibele locatie

Als het op productie aankomt, worden bedrijven voortdurend uitgedaagd door de noodzaak om verschillende locaties en complexe toeleveringsketens te beheren. Distributeurs hebben te maken met het bijhouden van voorraden op verschillende locaties. Met cloudapplicaties kunnen bedrijven overal verbinding maken en op vele locaties opereren. De Cloud kan helpen enorme kapitaaluitgaven te elimineren en tegelijkertijd de operationele kosten te verlagen die gepaard gaan met het in stand houden van verschillende locaties.

Up-to-date technologie

Met een ERP-applicatie in de Cloud zijn productherontwerpen en upgrades toegankelijk op het moment dat ze worden uitgebracht. Dit stelt uw organisatie in staat om gebruik te maken van de meest recente technologie en upgrades zonder de moeite.

Geen infrastructuur

Bedrijven die de Cloud gebruiken, hoeven niet te stressen over het onderhoud van apparatuur of zich zorgen te maken over welk besturingssysteem en welke database worden ondersteund. Cloudleveranciers zorgen voor de infrastructuur, zodat het bedrijf zich kan richten op dringender zaken.

Toegankelijkheid

Omdat de software toegankelijk is via één leveringsmodel: het internet, is deze op elk moment, op elke plaats en op elk platform beschikbaar. Het belangrijkste is dat de software beschikbaar is via een tool waarmee elke gebruiker vertrouwd is: zijn webbrowser. Dat betekent geen leercurve voor gebruikers op verschillende platforms.

Beveiliging

Cloud storage biedt een beveiligingsniveau dat zich kan meten met de beste bedrijfsbeveiliging en overtreft ruimschoots de bestaande beveiligingsniveaus binnen de meeste Global 2000-ondernemingen.

Herstel, back-up

Openbare cloudstoragesystemen bieden ook ingebouwde mogelijkheden voor disaster recovery. Deze omvatten ingebouwde redundantie, met redundante systeemdiensten die ondernemingen kunnen implementeren en die worden gecontroleerd door de applicaties.

Cloudoplossingen maken een einde aan de moeizame taak van het beheren van regelmatige back-ups en bieden automatische back-ups zonder tussenkomst van de gebruiker, waardoor de integriteit van uw gegevens wordt gewaarborgd.

Naleving

Bedrijfstakken met strenge regelgevingsvereisten zijn langzamer overgestapt op de Cloud. Deze organisaties moeten echter ook voldoende responsief en aanpasbaar zijn om te kunnen omgaan met veranderende industrievoorschriften. Flexibiliteit is een van de belangrijkste verkoopargumenten van de Cloud.

Innovatie

De meeste technische innovaties zijn gericht op de public Cloud. De versnelling van de technologische innovatie en de noodzaak om de infrastructuur te blijven moderniseren, dwingt ondernemingen ertoe uitgaven te doen voor andere kritieke middelen en de infrastructuurbeslissingen over te laten aan een Cloud provider.

Fabrikanten en distributeurs krijgen te maken met de ontwrichtende veranderingen die worden geïntroduceerd door de Vierde Industriële Revolutie (4IR) of Industrie 4.0. Het gaat niet alleen om de disruptiviteit van nieuwe technologie, maar ook om de snelheid van technologische doorbraken in vergelijking met eerdere industriële revoluties. Deze veranderingen ontwrichten bijna elke industrie, en de alomtegenwoordigheid van de veranderingen zal de industrieën over de hele linie transformeren.

Zowel fabrikanten als distributeurs staan voor de uitdaging van digitale transformatie. Fabrikanten zijn op zoek naar manieren om 4IR-technologieën te gebruiken om hun fabrieksvloer slimmer en efficiënter te maken. Bijvoorbeeld door informatie over het fabricageproces beschikbaar te hebben, wanneer, waar en in de vorm waarin die nodig is, in de hele fabricagewaardeketen. Distributeurs moeten sneller in contact kunnen treden met leveranciers en klanten. Ze zijn nu op zoek naar oplossingen die voorspellende modellen mogelijk maken die gebruik maken van real-time gegevens van leveranciers en klanten om te anticiperen op verschuivingen in de vraag en beter geïnformeerde beslissingen mogelijk te maken.

Waarom ERP in de Cloud?

De druk op fabrikanten en distributeurs om te groeien en hun bedrijfsprocessen en -systemen te transformeren neemt toe. Bedrijven die digitaal willen gaan werken, maken zich bij de implementatie van nieuwe en vaak complexe bedrijfssystemen zorgen over de kosten, de implementatietijd, de leercurve van de medewerkers en de snelheid waarmee de ROI kan worden gerealiseerd.

De Cloud biedt het platform om deze nieuwe doelen en doelstellingen te bereiken. Het geeft organisaties meer wendbaarheid en flexibiliteit om activiteiten aan te passen met behoud van continuïteit. Een ERP-oplossing in de Cloud kan de productiviteit en efficiëntie van bedrijven verhogen, wat resulteert in lagere operationele kosten, resources en een snellere time-to-market.

Auteur: Kevin Dherman Chief Innovation Officer bij SYSPRO